AK Parti Kayseri teşkilatı, 10. ve 11. kongresini de, coşkulu bir şekilde Develi ve Yahyalı ilçesinde gerçekleştirdi. Develi İlçesi’nde mevcut Başkan Mehmet Durukan, Yahyalı İlçesi’nde de mevcut Başkan Ahmet Büber tek liste ile girdikleri kongreden yeniden ilçe başkanı seçildi.

Develi Mustafa Aksu Kültür Merkezi’nde yapılan kongreye, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel, Prof Dr. Pelin Gündeş Bakır ve İsmail Tamer, Kayseri Koordinatörü Recep Yıldırım, AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, İlçe koordinatörleri, İlçe başkanları, ilçe belediye başkanları ve delegeler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, güncel ve siyasi konuşmalara geçildi. İlk konuşmayı Prof Dr. Pelin Gündeş Bakır yaptı. Bakır konuşmasına AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden için övgü dolu sözlerle bahsederek başladı.

AK Parti’deki bu birlik ve beraberliğin kıymetinin iyi bilinmesi gerektiğine değinen Bakır, "Hakikaten Temmuz ayında, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sadece 40 gün önce, Türkiye’nin kaderini belirleyecek bir seçimden önce yönetime gelip, sonra da böyle bir başarıyı Kayseri’ye yaşatmak her babayiğidin harcı değildir. Parti ve teşkilat yönetmek kolay bir iş değil. Partimiz, bazı sıkıntılı dönemlerden geçti. Ama ne zaman ki Hüseyin Cahit Özden Bey göreve geldi. Bu gün ki ivmemizi tekrar yakaladık. Partimizi seçimlerle birlikte, tekrar bu yönetimimizle daha ileriye götüreceğiz. Hakikaten belki Türkiye genelinde, tüm il yönetimleri arasında bir derecelendirme yapılsa, il başkanımız ve il yönetimimizin en tepede olacağını kalben inanıyorum." şeklinde konuştu.

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de, AK parti’nin Dünya da örneği olmayan bir gelişme ile oylarını artırmış, tüm girdiği tüm seçimlerden de zafer ile çıktığını belirterek, " Bu kolay olmamıştır. Ama, AK parti yine ezber bozmaya devam edecektir" dedi.

Geçtiğimiz Mayıs ayındaki Gezi olaylarına da değinen Tamer, 10 tane ağacı bahane edip, Gezi olaylarını başlattılar. Mesele ağaç meselesi değildi arkadaşlar. Eğere mesele ağaç meselesi olsaydı! Bu gün Yalova’da 180 tane ağacı yok eden zihniyeti de, o tencere ve tavacıların aynı tepkiyi göstermeleri gerekirdi. Vesayetlerin olduğu dönemlerde farklı vesayetler ortaya çıkarmaya çalıştılar. Paralel denen bir yapı hükümeti gayri resmi yollarla yıkmanın peşine düştü. Ama şükürler olsun pek çok iftiralar bertaraf edildi.

31 Mart yerel seçimler hedef alındı. 31 Mart seçimlerinden de anlımızın akıyla çıktık. Karşımıza çıkardıkları o temeli olmayan çatı var ya çatı. Ne oldu? Çöktü. " dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel ise, Kayseri’de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Hacılar ve Yahyalı’dan sonra, Develi’nin yüzde 74 ile en yüksek oyu verdiklerini ifade ederek, "Muhalefet Ha babam, havanda su dövmeye devam ediyor. Ama biz bu muhalefetten razıyız. Kılıçdaroğlu, CHP’nin başında durmaya devam etsin. Bahçeli’de, orada Devlet gibi dursun. Biz bunlardan razıyız. Çünkü böyle muhalefete can kurban. Söyledikleri bir şey yok. Önerdikleri bir şey yok. Yaptıkları bir şey yok. Kendi partileri içerisinde küçük olsun, benim olsun düşüncesi ile hareket ediyorlar. Ama bizim derdimiz o değil. Türkiye büyüsün. İnsanlarımız gelirlerden daha çok pay alsınlar. Hizmet kervanı sürsün. Onun için diyoruz ki biz. Gümüşören Barajı’nda 100 milyon metreküp su birikecek, bunu Develi Ovası’na aktarıp tarım yaptıracağız. Bunları AK Parti gelene kadar düşünüp yapacak kimse var mıydı? Ya bu muhalefetin kendine gücü yetmiyor ki, projelere gücü yetsin." şeklinde konuştu.

Son olarak konuşan AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden de, diğer partilerin büyük kongrelerini bile, bu coşku ve heyecanla yapamadıklarını ve Develi’deki bu kongrenin onlara örnek olmasını istedi.

Özden, " Bu kongremizi örnek alsınlar ve nasıl kongre yapılırmış görsünler. Develi’ye 5-6 kez gelerek, eski ilçe ve belediye başkanları istişareler yaparak bu listeyi oluşturduk. Biz, bu istişare modelini 1. Olağan Kongremizden örnek aldık. 1. Olağan Kongremiz de, Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Genel Başkanımız ve Başbakanımız oldu. Davutoğlu’nun arkasında herkes durdu ve oyunu ona kullandı. Bizlerle yapılan istişareler sonunda bir liste oluşturduk. Başkan adayı olmak isteyen arkadaşlarımız dahi o listenin arkasında durdular. Ve aynı güzelliği Develi kongresinde de yaşadık" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından seçime geçildi. Kongreye tek liste ile giren mevcut başkan Mehmet Durukan yeniden Develi ilçe başkanlığına seçildi.

Günün ikinci kongresi ise, Yahyalı ilçesinde gerçekleştirildi. Burada da kongreye tek liste ile giren mevcut başkan Ahmet Büber güven tazeleyerek ilçe başkanlığına seçildi.