Diş Hekimleri Odası tarafından Melikgazi Özel Eğitim Merkezi’nde engelli ve otistik çocuklara ’diş sağlığı’ eğitimi verildi.

Düzenlenen etkinlik hakkında bilgiler veren Diş Hekimleri Odası Başkanı Emrullah Maraşlı, "Melikgazi Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi bizlerden bir talepte bulundu. Öğrencilerimizin de engelli çocuklar, otistik çocuklar olduğunu görünce biz bunlara yardımcı olmak ihtiyacını hissettik. Diş Hekimleri Odası olarak geçmişte bu eğitim faaliyetlerinde bulunan diş hekimi arkadaşımız da buradaki öğrenci velilerine, öğretmenlerimize ve bütün çocuklara ulaşma imkanımız olmadığı için bunların velilerine ve öğretmenlerimize ulaşarak ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirme ihtiyacı hissettik" dedi.

Maraşlı ayrıca, "Bütün dünya koruyucu hekimliğe yönelmiştir. Önemli olan ucuz ve kolay olan, hastalıklar oluşmadan hastalıkları engelleyip onları pahalı tedavilerine fırsat vermeden çocuklarımızı eğitip, sağlıklı yaşam sürmelerine dayalı çalışma yapmak için buraya gelmiş bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Etkinlikte, diş hekimi Ayhan Nalini tarafından engelli ve otistik çocukların ailelerine diş sağlığı hakkında dikkat edilmesi gereken konular da anlatıldı.