TOBB Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu (KGK), Sarız KAYMEK Kadın ve Gençlik Merkezi ile birlikte düzenlenen, ‘Eğer İstersen’ projesinin ilk semineri yapıldı.

Çok sayıda Sarızlı kadının katıldığı eğitimde kadın psikolojisinden evliliğe, çocuk yetiştirmeden doğru iletişime kadar çok sayıda konuda seminer verildi. Seminerin açılış konuşmasını yapan TOBB Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Merve Sarıoğlu, Eğer İstersen Projesi ile ilçelerdeki kadınlarla girişimcilik ve kadın üretim kooperatifleri konusunda tecrübe paylaşımı yapacaklarını ifade etti. Sarıoğlu, söz konusu seminerlerle Kayseri ve çevresinde bin 500’e yakın kadına ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdi. Seminer sonunda Sarız’ın yöresel yemeklerine dair bir çalışma yapılmasına da karar verildi.

‘Eğer İstersen’ projesi hakkında

Geçen yıl Yahyalı, Develi ve Yeşilhisar’da gerçekleştirilen ve bu yıl 10 ilçede devam edecek olan projede, Kayseri’nin ilçelerindeki kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımının artırılması ve potansiyellerinin farkına vararak zaman içinde iş hayatına atılmalarının sağlanması amaçlanıyor. Toplumsal gelişim için kadınların hayatın her alanında aktif rol oynaması gerekliliği bilinci ile yola çıkan Eğer İstersen Gönüllüleri, bu projeyi, kadın üretim kooperatifçiliğini yaygınlaştırılarak Türk ekonomisine katkı sağlamayı hedeflediği çalışmalar zincirinin ilk ayağı olarak görüyor.