Eğitim Bir-Sen Kayseri Şubesinde 5. Olağan Genel Kurul toplantısı yapılırken, genel kurulda konuşan Eğitim Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, "Geriye kalan 4 yıl içerisinde ilimizde üye sayımızı 3 bin 825’den 7 bin 316 üyeye çıkarmış bulunmaktayız" dedi.

Kadir Has Kongre Merkezi konferans salonunda düzenlenen Eğitim Bir-Sen 5. Olağan Genel Kurula, AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Eğitim Bir-Sen Genel Başkanvekili Ahmet Özer, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Eğitim Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan ve Eğitim Bir-Sen üyeleri katıldı. Genel kurulda açılış konuşması yapan Eğitim Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, "Sendikamız Türkiye genelinde 5. Olağan Genel Kurul sürecini yaşıyor. Kasım ayının ilk 3 haftası içerisinde tüm şubelerimizde olağan genel kurullar bitmiş olacaktır. Bu hafta bizimle beraber 30’u aşkın şube aynı anda genel kurulunu yapıyor. 5. olağan genel kurulunda en büyük sendikayla kalmayıp 300 bin üyesiyle Türkiye’nin en büyük sendikası olarak gidiyor. 7 bin 316 üye sayımızla bizde hem etkili hem de yetkiliyiz. Geriye kalan 4 yıl içerisinde ilimizde üye sayımızı 3 bin 825’den 7 bin 316 üyeye çıkarmış bulunmaktayız. Bende gecesini gündüzüne katan bütün adanmışlık duygularıyla sendikasına sahip çıkanlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel ise, "İz bırakmak zor bir iştir. Fedakarlık ister, kahır ister, meşakkat ister. Bunların hepsini bir bir omuzlayacaksın. Omuzladığın yerde de yavaş yavaş emin adımlarla yürüyeceksin. İşte bu kongrede bu yürüyüşün bir dinlenme yeridir. Bu kongrenin gelmiş ve gelecekler için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hangi sıfatı taşıyor olursak olalım ama herkesin üzerine düşen vazifeler vardır. Bu vazifeleri yerine getirmemiz gerekiyor. İnşallah sonraki dönemlerde de çok güzel hizmetler yapılacağından eminim" dedi.

Karayel ayrıca, "Türkiye kritik bir eşikten daha geçiyor. Eğer büyüyüp gelişecekseniz mutlaka risk alacaksınız. Bu sendikayı kuranların risk aldığı gibi şuan ki ülkeyi yönetenlerde risk alıyorlar. Eğer içinize kapanırsanız ve kimseye bir şey söylemezseniz gününüzü gün eder sürekli götürürsünüz işinizi. Kimseye biz zararınız olmaz ama kimseye bir yararınız da olmaz. Türkiye bu konumda olan bir ülke değildir. Türkiye son 12 yıldaki ülkemize ve milletimize kazandırmış olduğu bu büyük hasretlerle yoluna devam ediyor. Türkiye emin ellerde bundan emin olabilirsiniz. Nasıl ki siz kendinizden eminseniz, devletimizi yönetenlerde yaptıkları işlerden emindirler" şeklinde konuştu.

Eğitim Bir-Sen Genel Başkanvekili Ahmet Özer de, "Kuruluş yılımız 1992. Rahmetli Akif İnan hoca biraz önce divan başkanımızın dediği gibi bir avuç insanla bu yola başlamıştır. Akif Hoca neden sendika diye sorulduğunda oda, ’biz hakkı, hayatı hakim kılmak için istiyoruz. Onun için kuruyoruz. O yüzden sendikalaşmanın içini bu şekilde doldurmamız gerekir’ diyerek bütün plan ve hedeflerini sendikacılığın bu noktada yer alması ve ilerlemesi üzerine kuruyordu. Şimdiki sayın genel başkanımız ’Güneydoğu’ya neden sendika’ diye sorduklarında vesayeti deşifre etmek, ülkedeki vesayet kurumlarının bir bir ortadan kaldırılmasıdır sendikacılık’ diyordu.

Yapılan konuşmaların ardından Eğitim Bir-Sen Kayseri Şube Başkanlığına mevcut başkan Aydın Kalkan aday olurken, başka adayın olmadığı öğrenildi.