Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesince Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Emir Sultan mescidi ve Türbesi ile Şeyh İbrahim Tennuri Camisi’nin restore edilerek gelecek kuşaklara kazandırılacağını bildirdi.

Gelecek nesillere bırakılacak tarihsel yapılar

Melikgazi Belediyesi olarak şimdiye kadar 12 tarihi yapıda restorasyon çalışması gerçekleştirdiklerini ve koruma altına alındığını hatırlatan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, tarihi yapı ve binalar ile doğal alanlarına sahip çıkılarak hem tarihi koruma altına alınmakta olduğunu hem de gelecek kuşaklara miras devredildiğini belirtti.

Kayseri Kültürel varlıkları içerisinde yer alan ve Kayseri tarihinde önemli yeri olan Cumhuriyet Mahallesindeki Emir Sultan Mescidi ve Türbesi ile Şeyh İbrahim Tennuri Camisinin gerek yapı gerek ise maneviyat açısından çok önemli birer eser olduğu ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları kaydetti:

Kayseri’nin tarihsel kimliğine ve tarihsel dokusuna uygun yapılar

"Melikgazi Belediyesi olarak ilçe sınırları içersinde yer alan çevre ve doğal yapılara önem veriyoruz. Erciyes Dağı ilimiz için çok önemli ve bu doğal alan dünya turizmin hizmetindedir. Yine İlçe sınırları içerisinde yer alan tarihi yapılar belediyemizin öncülüğünde Tarihi Yapılar birer birer onarılarak günümüzün hizmetine sunulmaktadır. Bu tarihsel yapılar çevresi için son derece önemlidir. Bu tarihi yapılar adeta Anadolunun birer tapusudur. Bu tarihi mekânlar ve yapılar bir bütün olup gelecek kuşaklara miras bırakılmalıdır. Anadolu’nun kültür mirası korunmak zorunludur. Belediye olarak Melikgazi ilçesinde yer alan bu alanlar tarihi yapılar restore edilerek Kültür Yolu Projesi kapsamında değerlendirilecektir. Şu anda çatı katı onarımı devam etmektedir. Melikgazi Belediyesi olarak 2015 yılını tarihi mekânların onarım yılı olarak ilan ediyoruz. Kentsel Planlama ve Tasarım Müdürlüğü tahsis edilerek uzman karo ile çalışmalar devam ettirilecektir”