3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda bir tören gerçekleştirildi. Törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, engellilerle sadece 3 Aralık’ta bir araya gelmediklerini, Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde her ay engellilerce kurulan derneklerle toplantı yaptıklarını söyledi.

3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle öncelikle Büyükşehir Belediyesi önünden Cumhuriyet Meydanına kadar bir yürüyüş gerçekleştirildi. Sivil toplum kuruluşları ve ilgili kurumların katılımıyla yapılan yürüyüşün ardından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Törende, engellilerce kurulan dernekler adına konuşmalar yapıldı, şiirler ve şarkılar okundu, engelli gençlerin oluşturduğu mehter takımınca marşlar seslendirildi.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende bir açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, engellilerle sadece 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde bir araya gelmediklerine dikkat çekti.

Kayseri’de engellilerle ilgili 38 sivil toplum kuruluşu olduğunu belirten Yalçın, "Büyükşehir Belediyemizin ev sahipliğinde her ay 38 derneğimiz ile ilgili kurum ve kuruluşların katılımıyla bir araya gelip engelli sorunlarını masaya yatırıyoruz. Tüm engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmak için çalışıyoruz. Bir sorun olması halinde düzenlediğimiz toplantılarda gündeme getirmelerini istiyoruz" dedi.