Engelsiz Sanatlar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ersin Çimen, Anadolu Sakatlar Derneği Başkanı Osman Kılıç’ın 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde, engellilere yönelik yaptığı açıklamalarından dolayı düzenlediği basın açıklamasında, "‘Engelliler dünyada ettikleri günahın cezasını çeken kullardır’ diyor. Erdemli bir insanın şu açıklamadan sonra kendi camiasına ihanet etmiş olduğunu düşünüyorum. O görevde oturmaması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Engelsiz Sanatlar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ersin Çimen, yaptığı basın açıklamasında, "İnsanların bindiği dalı kesmesi açıklamasının tam karşılığı. ‘Engelliler dünyada ettikleri günahın cezasını çeken kullardır’ diyor. Sonuçta yine saygı duyuyorum. Neden? 4 bin üyesi olan sivil toplum kuruluşunun lideri. Toplumda lider olmak ayrı bir özellik. Dünyada insanlara liderlik görev olarak verilmez. Liderliği kendi icraatları ile alırlar. Sen 4 bin üyesi olan derneğin başına geçmişsin demişsin ki ‘ben bu işte lider olacağım’ fakat şimdi kalkıyorsun kendi camiana ‘biz Allah tarafından cezalandırılan kullarız’ diyorsun. O zaman şöyle sonuçlar çıkmıyor mu? Örneğin Aşık Veysel’i inkar edebilir miyiz? Edemeyiz. Neden? 87 yıl yaşamış bunun 75 yılını Türk kültürüne ve edebiyatına harcamış. Kendisi hak aşığı olmuş bir engelli. Allah kendine aşık olmuş bir kulunu cezalandırır mı? Yada siz gün içerisinde bir kasiyere, güvenlik görevlisine bazen işinizi yapmadığında azarlıyorsunuz ve vebal işliyorsunuz. Her gün insan kendi hayatı içerisinde küçük veballer işlediği olur. Allahü Teala bunların hepsini cezalandıracak olsa dünyada 8 milyar insan yaşıyor o zaman 8 milyar engelli yaşamış olur" diye konuştu.

Çimen ayrıca, "İşte satır arasında ‘bana yardımcı olunmuyor’ diyor. Ticari kaygıyla hizmet kaygısını birbirinden ayırmak lazım. Toplum nereye hizmet edeceğini çok iyi biliyor. Sen kalkar da biz cezalıyız dersen toplumun nazarında kendi kendini küçük düşürmüş olursun ve sana uzanacak elleri de itmiş olursun. Nereye kadar devam edeceksin. Kendi camianın yüzüne nasıl bakacaksın. Yapılan konuşmanın özrü nasıl gelir bilmiyorum. Bunun cevabını engellilerin kendi içinde vermesi gerektiğini düşünüyorum. Erdem; olgunluk demektir. Erdemli bir kişinin de bu açıklamadan sonra o görevde çok oturmaması gerektiğini düşünüyorum. Erdemli bir insanın şu açıklamadan sonra kendi camiasına ihanet etmiş olduğunu düşünüyorum. O görevde oturmaması gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.