Erciyes Üniversitesi(ERÜ), Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü, National Tayvan Üniversitesi(NTU) tarafından yapılan bilimsel değerlendirmede, “bilimsel yayın performansları” bakımından Türkiye’de 1., dünyada 68. sırada yerini aldı.

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ardıçlıoğlu: “National Tayvan Üniversitesi, dünyadaki 4000’den fazla Üniversite ve Araştırma Merkezlerini bilimsel yayın performanslarına göre değerlendirmeye almıştır. Bu değerlendirmede, Thomson Reuters’in Temel Bilim İndikatörleri(ESI) dikkate alınarak toplam 903 üniversite bilimsel yayın performanslarına göre dikkate alınarak sıralanmıştır. Sıralamalar için ISO WOS veritabanında SCI ve SSCI indekslerinde taranan dergiler ve Dergi Atıf Raporları(JCR) verileri dikkate alınarak 8 performans göstergesi kullanılmıştır. Bu göstergelerde 2003-2013 yılları arasında yayınlanan makale sayıları, atıf sayıları Öğretim Üyesi H indeksi gibi kriterler dikkate alınmıştır” dedi.

Prof. Dr. Mehmet Ardıçlıoğlu “Bu kriterlere göre Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü 58.8 puanla, ülke sıralamasında Türkiye’de 1. sırada, dünyadaki İnşaat Mühendisliği Bölümleri içerisinde ise 68.sırada yer almıştır. Erciyes Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nü takiben ise, 57.0 puanla İstanbul Teknik Üniversitesi(İTÜ) ülkemizde 2., dünyada 83. sırada yer almıştır” açıklamasında bulundu.

“Bölümümüz, yürütülen yüksek lisans ve doktora çalışmaları ile de akademik çalışmalara oldukça önem vermektedir” diyen Prof. Dr. Mehmet Ardıçlıoğlu “1991 yılında kurulmuş olan bölümümüz halen 18 öğretim üyesi, 2 öğretim görevlisi ve 9 asistan ile akademik faaliyetlerini yürütmektedir” dedi.

Ardıçlıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü, ”Bölümümüzde yapılan akademik çalışmalar ulusal, uluslararası konferans ve dergilerin yanı sıra uluslararası bilim camiasında esas alınan Science Citation İndeks’de yer alan dergilerde yayınlanmaktadır. National Tayvan Üniversitesi tarafından dikkate alınan son 11 yıla ait 2003-2013 SCI kapsamındaki dergilerde bölümümüz öğretim üyelerinin yayınlamış olduğu makale ve bunlara yapılan atıf sayıları İnşaat Mühendisliği Bölümü’nün Türkiye’de1.sırada ve dünya genelinde de 68.sırada yer almasını sağlamıştır. Bu başarının sağlanmasında emeği geçen tüm hocalarımıza ve desteklerinden dolayı üniversitemize teşekkürlerimizi sunar, daha başarılı bir gelecek için bilimsel çalışmalara verilen desteğin artmasını ümit ediyorum”.