Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Kariyer Yönlendirme ve Bilgilendirme Merkezi (KAYBİMER) ve İŞKUR işbirliği ile girişimcilik ve kariyer eğitimleri düzenlendi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nunda gün boyu devam eden etkinlikte öğrencilerle şirketler bir araya geldi. Etkinliğin düzenlendiği konferans salonunda bazı özel şirketler stant açarak öğrencilerden staj ve iş başvuru formlarını aldı. Çalışma ve İŞKUR Müdürlüğü Basın Yayın sorumlusu Nail Coşkun; “Her yıl yaklaşık beş kariyer günü düzenliyoruz. Bu etkinlik dördüncüsü. Kayseri’nin 10 seçkin firmasını burada misafir ediyoruz . İktisat ve İşletme mezunu eleman ihtiyacı olan şirketler bunlar. Şirketler burada stajyer ve iş başvurusu formları alacaklar” dedi.

Katılımın yüksek olduğu etkinlikte Erciyes Üniversitesi Kariyer Yönlendirme ve Bilgilendirme Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Somuncu öğrencilere üniversitenin kariyer merkezi hakkında bilgi verdi. Somuncu; ”Öğrencilerin bölümüyle ilgili işlere nasıl başvurabileceğini, bu konuda neler yapması gerektiğini, nasıl bir özgeçmiş hazırlaması gerektiğini, mülakat görüşmesine nasıl gidilir, nasıl gidilmez gibi konularda yardımcı olan bir merkezdir” ifadelerini kullandı.

Seminerde ayrıca öğrencilere tecrübelerini anlatan girişimciler, iktisat ve işletme bölümünün çok önemli ve değerli bir bölüm olduğu üzerine durarak, öğrencilere girişimcilik hakkında tüyolar verdi.