Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Kayseri Şube Başkanı Kemal Erçalık ülke çapında meydana gelen gösterilerin bilançosunun çok ağır olduğunu belirterek, bu durumdan esnaf ve sanatkarın büyük çapta zarar gördüğünü dile getirdi.

Erçalık yaptığı basın açıklamasında Kobani olaylarını bahane edenlerin yaptıkları korsan gösterilerde esnafa büyük zarar verildiğini belirterek, “Kobani olaylarını bahane ederek, Doğu ve Güneydoğu illeri başta olmak üzere Ankara ve İstanbul’un çeşitli yerlerinde yapılan korsan gösterilerin bilançosu çok ağır. IŞİD’in Kobani’ye saldırmasını bahane edenler, ülkemizin birçok ilinde ve semtinde izinsiz gösteri yaparak, esnaf ve sanatkara zarar vermişlerdir. Esnaf ve sanatkarımızın zararı çok büyüktür. Mağdur edilen esnafımızın yaraları zaman kaybedilmeden sarılmalıdır. Müşterek yaşadığımız bu geniş coğrafyanın önemli günlerinin coşkusunu bu tür korsan gösteriler bozamayacaktır. Evine ekmek götürmekten başka amacı olmayan esnafımızın dükkânını kapattırmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Yurdun çeşitli yerlerinde izinsiz yapılan gösterilerde maddi hasarları devletimiz karşılamalıdır. Ama yaşanan can kayıplarının geri gelmesi mümkün değildir. Acılı ailelere başsağlığı ve sabır dilerken, yaralılara acil şifalar diliyorum” diye konuştu

Esnafa Ve Halka Zarar Verilerek Hak Aranmaz!

Şube Başkanı Erçalık, “1000 yıldır kardeşçe yaşadığımız bu topraklarda etnik ayrım ve kavgalar, gerilimler bizi geçmişimizle kurduğumuz bağı zedelemektedir. Yine bu coğrafyayı köklerinden gelen birlik ve beraberlik duygusuyla Türküyle ve Kürdüyle yaşanabilir bir coğrafya yapmak elimizdedir. Dış güçlerin oyununa gelmemeliyiz. IŞİD’in Kobani’ye saldırmasını bahane edenlerin Türkiye’nin birçok ilinde izinsiz gösterilerle esnaf ve sanatkara verdiği zarar çok büyüktür. Bir hak arayışı demokratik yollardan ve adil bir şekilde aranmalıdır. Sokaklarda halkın canına ve malına kastederek eylem yapmak barışa ve huzura katkı vermez” dedi.