Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, her geçen gün planlı bir şekilde büyüyen ve gelişen Melikgazi için şehir planlamasında hem fiziki hem de sosyal boyutun önemi için Kentsel Tasarım ve Dönüşüm Müdürlüğü tahsis edildiğini söyledi.

Geçmiş Ve Gelecek Aynı Planda

Melikgazi ilçesinin Kayseri, Anadolu ve hatta dünya kültür ve sanat tarihi için önemli değerler ve mirası barındırdığını belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, bir çok medeniyeti aynı anda eserlerini günümüz hizmetine sunan Melikgazi Belediyesinin aynı zamanda gelişen ve büyüyen bu şehirde modern şehircilik ilkelerini de göz önünde bulundurduğunu kaydetti.

Tarihi Mekanları Onarıp Geleceğe Aktarırken…

Melikgazi İlçe sınırları içerisinde 700 den fazla cami, hamam, medrese, kümbet, eski mimari ev, mescit ve çarşı tarihi yapıya sahip olduğunu 6000 bin yıllık bir medeniyetin izlerine taşıdığını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları kaydetti:

Eski Medeniyet Yapıları İle Modern Melikgazi İç İçe

"Melikgazi ilçemiz birçok tarihi mekânı ve medeniyet eserlerini bünyesinde bulundurmaktadır. Bu eserlerin restore edilmesi, onarımı ve günümüz hizmetine sunulması gerekmektedir. Nitekim Çağırağası Konağı, Kiçikapı Konağı bunlara iyi bir örnektir. Şu anda 8 tarihi mekanda restorasyon çalışması devam ediyor. Bunların gelecek kuşaklara kültür mirası olarak aktarılması gerekmektedir. Bu bizim görevimizdir. Ancak bir taraftan da gelişen modern yapıları, alt yapısı ve sosyal donatıları ile gelişen ve büyüyen bir Melikgazi mevcuttur. Bu açıdan geçmişi korur ve onarırken, modern şehirleşmeyi de buna uygun bir şekilde devam ettirmek gerekmektedir. Bu açıdan imar da ve planlama daha etkin, verimli ve uzman bir kadro ile Melikgazi sürdürülebilir bir gelişim için Kentsel Tasarım ve Dönüşüm Müdürlüğü tahsis edilmiştir. Bu birimde restorasyon uzmanı, sanat tarihçisi, çevre mühendisi, şehir plancısı, mimarlar görev alacaktır ”