Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tohumculuk Daire Başkanı Veysel Kolcu, 2005 yılından beri sertifikalı tohum kullanan çiftçilere Bakanlığın ‘Sertifikalı Tohum Kullanım Desteği’ verdiğini, bu rakamın toplam 500 Milyon TL geçmiş olduğunu söyledi.

Kayseri Gıda, Tarım İl Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu, Sertifikalı Tohum Tanıtım Toplantısına katılan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tohumculuk Daire Başkanı Veysel Kolcu, Türkiyede ki 2-B arazilerin ve tapu problemleri olan arazileri dikkate aldıklarında, üretilen Sertifikalı tohum rakamının 2002 yılında 147 bin ton olduğunu ifade etti. 2023 hedefli rakamın ise 743 bin ton, olduğunu belirten Kolcu, “Bu tohumun yüzde 41’,ine karşılık geliyor ve biz destekliyoruz . 2008 yılından beri de yine üretim yapan firmalarımızı destekliyoruz. Bazı Türlerden Türkiye’den ihtiyaç olan türler belirlendi. Biz o türleri üreten firmalara 2008 yılında ciddi destekler vermeye başladık”dedi.

KAYSERİ ÇİFTÇİSİNE HER YIL 115 MİLYON TL DESTEK

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından, Kayseri Gıda, Tarım İl Müdürlüğüne her yıl 110 veya 115 Milyon Türk Lirası destek geldiğini söyleyen, Kayseri Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü, Özkan Kayacan, bakanlık tarafından yapılan bu desteğin, Kayserideki çiftçilere ulaştığını ifade etti.