İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen ’İyi Tarım’, ’Organik Tarım’ ve ’Erken Uyarı Kazandırıyor’ projelerinin tanıtım toplantısında konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan, "Bizim en kirli topraklarımız bile Avrupa’nın en temiz topraklarından daha üstündür" dedi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen ’İyi Tarım’, ’Organik Tarım’ ve ’Erken Uyarı Kazandırıyor’ projelerinin tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan, "Dünya çok hızlı bir şekilde büyüyor. Fakat çok hızlı bir şekilde de kirleniyor. Bu kirlenen dünya da güvenli gıdaya ulaşmak gerçekten sorun haline geldi. Hepimiz kapitazlizmden bahsederiz fakat herkes mal mülk sahibi olmak ister. Çünkü insanoğlunun nefsinde bu vardır. Hep daha fazlasını ister. Artık temiz bir gıda ile karnımızı doyurmak çok zor bir mesele haline geldi. Onun için organik tarım uygulamalarını her zaman destekliyoruz. Bu çalışmaları yaparken bilimsel verilere de başvurmak gerekiyor" dedi.

Kayacan ayrıca, "Avrupa toprakları çok kirli olmasına rağmen 2013’e kadar bunu dünyadan sakladılar. 2013’de Brüksel toplantısında bazı kararlar aldılar. Bu yıla kadar organik ürün diye, kirli toprak ürünlerini bize sattılar. Bizim şu anda en kirli topraklarımız bile Avrupa’nın en temiz topraklarından daha üstündür" ifadelerini kullandı.