Toplumda kadının ayrı bir önemi ve saygınlığı bulunduğunu belirten Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ”Melikgazi Belediyesince gerçekleştirilen yatırım ve hizmetlerde hanımların her zaman gündeme getirilmiştir. Bu açıdan özellikle Meslek Edindirme Kursları sayesinde birçok kadın iş hayatına kazandırılırken, birçok kadın da meslek sahibi olarak aile bütçesine katkı sağlamıştır. Hanımlara yönelik spor salonları ile birçok kadının spor ile tanışmış ve sporun geniş kitlelere ulaşması sağlanmıştır “ dedi.

Aile Hayatı İçinde Kadının Yeri

Kadına şiddet uygulayanların aslında kendisi ile sorunlu olan insanlar olduğu ifade eden Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kadın haklarına saygı duyan, bu yönde çalışmalar yapan, destek veren ve katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek, kadın haklarının zaten Anadolu İnsanının özünde olduğunu söyledi.

Bayanlara seçilme ve seçme hakkını veren ilk ülkenin Türkiye…

Dünya da bayanlara seçilme ve seçme hakkını veren ilk ülkenin Türkiye olduğunu hatırlatan Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi’nin hanımlara özel yatırım ve hizmetler yapmasını, onların sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlayacak seminerler vermesinin hanımlara verdiği önem ve değeri bir kez daha gözler önüne serdiği kaydetti.

Halka açık seminerler düzenleyecek

Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, aile psikolojisi, evlilik, evlilikte saygı ve anlayış, kadın ve erkek psikoloji konularında semtlerde halka açık seminerler düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.