Spor AŞ Genel Müdürü Ali Üstünel, hayvanat bahçesinin kışa hazır olduğunu belirterek, "Barındırdığımız hayvanların kışı iyi şartlarda geçirebilmeleri için birçok hazırlık yaptık" dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Anadolu Harikalar Diyarı içerisine yaptırılan hayvanat bahçesinde, kış hazırlığı tamamlandı. Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Spor AŞ Genel Müdürü Ali Üstünel, "Hayvanat bahçemizde değişen mevsim şartları ve kışın yaklaşması nedeniyle bizde barınaklarımızda ve bahçelerimizde ki standartları yeniden gözden geçirmek durumundaydık. Bu nedenle son dönemde kış şartlarına hazırlık anlamında ve barındırdığımız hayvanları kışı iyi standartlarda geçirebilmesi için birçok hazırlık söz konusudur. Zaten barınaklarımızın tamamına yakını bütün mevsim şartları göz önünde bulunarak dizayn edilmiş durumdadır" dedi.

Üstünel ayrıca, hayvanat bahçesinde bulunan hayvanların beslenme programlarında da değişiklik olduğunu söyleyerek, "Buna ilaveten küçük düzenlemeler hayvanların beslenme programlarında bir takım değişiklikler söz konusu oldu. Özellikle su kuşlarının bulunduğu bölümde kış şartlarına uygun standartta yeni kuş kulübeleri imalatımız gerçekleşti" ifadelerini kullandı.