Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet için eğitim seminerleri devam ediyor. İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından "Kamu Görevlileri Etik Davranış Kuralları" konulu bir eğitim semineri düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi personeline yönelik olarak Belediye Konservatuarı Tiyatro Salonu’nda düzenlenen "Kamu Görevlileri Etik Davranış Kuralları" konulu seminerin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, milli ve manevi değerlerine bağlı olan insanların kamu etik kurallarına da uyduğunu ifade ederek, toplumun hassasiyetlerini yitirmesi halinde kanunların devreye girdiğini; ama aslolanın milli ve manevi değerlere bağlılık olduğunu söyledi. Bu özelliklerin alışkanlık haline getirilmesi ve kurumsallaşması gerektiğini dile getiren Yalçın, "Bizim kurumumuzda oturmuş ve sıradan gözüken önemli kurallar var. Bunlar kurumumuza gelen diğer belediyelerin de ilgisini çekiyor. Örneğin bizim maaş bordromuzda "Bu parayı size kendilerine hizmet etmeniz karşılığında halk veriyor" diye yazar. Yine bizim belediyemizden hizmet almak için tanıdık aranmasına gerek yoktur. Bunlar aslında sıradan ve her kurumda olması gereken hassasiyetler. Yeni belediyeciğe başlayanlar için ise dikkat çekici bir ayrıntı olarak kabul ediliyor" dedi.

Seminerde konuşan İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Mehmet Güneş de, ahlakın olduğu her yerde etik kuralların bulunduğunu belirtti. Güneş, "Kamu yönetiminde etik önemlidir, çünkü kamu hizmeti emanettir" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Eğitim Şube Müdürü Mehmet Sarıçiçek de, amaçlarının insanlara ahlaki değerleri hatırlatmak ve insanlarda bu bilincin gelişmesine yardımcı olmak olduğunu kaydetti.