Abdullah Gül Üniversitesi’ne (AGÜ), üniversite ziyareti düzenleyen ilkokul öğrencileri, Japon kağıt katlama sanatı olan Origami öğrendi.

Kayseri Besime Özderici İlkokulu 4’ncü sınıfı öğrencileri, AGÜ’ye üniversite ziyareti düzenledi.

AGÜ Ziyaretçi Ofisi (Visitor Center) aracılığı ile öğretmenleri nezaretinde üniversitenin Sümer Yerleşkesini gezen yaklaşık 50 öğrenci ziyaret sırasında, Japon kağıt katlama sanatı olan Origami de öğrendi. Öğrenciler, genellikle kare kağıt parçalarını kesmeden ve yapıştırıcı kullanmadan, sadece katlayarak, çeşitli canlı ve cansız figürler oluşturulan Origami’yi uygulamalı öğrenerek, çeşitli hayvan figürleri ortaya çıkardı. Origami’yi AGÜ Ziyaretçi Ofisi Koordinatörü Fatma Çatkaya’dan öğrenen öğrenciler, yaptıkları Origamileri ailelerine ve arkadaşlarına yeni yıl hediyesi olarak vereceklerini ifade etti. Öte yandan, AGÜ’ye, çeşitli illerden Fen, Anadolu, Sosyal Bilimler Liseleri ve kolejlerin son sınıf öğrencileri ile İlkokul öğrencilerinden oluşan yaklaşık bin öğrenci, üniversite gezisi yaptı.

Gezilerde öğrencilere üniversite ve kampüs hayatı ile fakülte, bölüm ve meslekler hakkında ve meslek seçimi konusunda bilgiler veriliyor.