Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, inşaat sektöründe çalışan ve iş yapan şirketlere çevre temizliği, inşaat alan temizliği ve kent estetik yapısının korunması ile rastgele asılan ilan, pano ve reklam afişleri konusunda uyulması gereken konularda bilgilendirici bilgi notu gönderildiğini bildirdi.

Sürücülerin dikkatini dağıtacak levha ve panoların kaldırılması

Çevre kirlenmesi kadar görsel temizliğinde çok önemli olduğunu özellikle trafik akışının sağlıklı ve güvenli olabilmesi için sürücülerin dikkatini dağıtacak levha ve panoların kaldırılmasını gerektiğini hatırlatan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, tarihi ve turistlik zenginlikleri olan şehrimizin estetik dokusunu bozacak her türlü olumsuzlukların ortadan kaldırılmasının şart olduğunu belirtti.

inşaat yapımı esnasında gürültü, görsel ve çevre kirliği

İnşaat yapımı esnasında gürültü, görsel ve çevre kirliğinin oluşturulmaması gerektiğini ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları kaydetti:

"Kent dokusunu korunmalı ve inşaat yapımında çevre ve görsel önceliğe önem verilmelidir. Modern ve sağlıklı kentleşmeye zarar veren görüntülerin Melikgazi’de yaşanmasını istemiyoruz. Şehrimiz, tarih, sağlık ve turizm bölgesi olduğu için inşaat sektörünün kurallara dikkat etmelerini istiyoruz. İnşaatları yaparken çevreyi de düşünmemiz ve güvenlik bariyerlerin mutlaka oluşturulması gerekir. Binaların özellikle kaldırımlara bakan cephelerinin kapanması gerekir. Kaldırımlar inşaat malzemeleri ile işgal edilmemelidir. Herkes kendisine düşeni yaptığında bu şehir tertemiz olur, sağlıklı olur ve gürültüsüz olur. İnşaat sektöründe şehir estetiğinin korunmasında cezai müeyyideler yanı sıra duyarlılığın önemli olduğunu düşünüyoruz. Çevre ve görsel temizliğine katkısı olan inşaat sektörü çalışanlarına teşekkür ediyoruz”