Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Türk İslam Medeniyeti Kulübü tarafından ’İslam Medeniyet Tasavvurunda İslam İrfanının Teknolojisi’ konferansı düzenlendi.

ERÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere, yazar Haki Demir ve öğrenciler katıldı. Konferansta öğrencilere seslenen Haki Demir, İslam Medeniyet Tasavvurunda İslam İrfanının Teknolojisi hakkında konuştu. Demir, "Tasavvufu ve tekkeleri bir takım hurafeler eşliğinde yaşatıldı ve cemiyete saçıldığı yerler olarak propaganda edildiği için Müslümanların arasında da bir kısmının tasavvufa karşı husumet beslediğini biliyoruz. Pozitif bilimin bugün mesela ontoloji bahsinde felsefenin yerini alan fizik ilminin ulaştığı zirve, bizden bin yıllık hadisedir. Ondan çok daha ileridir yani tevhit bahsinde tasavvuf merkezlerinin Adem’den başlayıp silsile halinde gittiği o büyük mevzu tertibi zaten bunların çok ötesindedir" dedi.

Demir ayrıca, "Muhittin Arabi Hazretlerinin sözünü nakletmemin sebebi mesela bugün pozitif bilimin, fizik biliminin ancak ulaştığı şey olması bakımındandır. Sadece bunun için söylüyorum. Alimler 8 asırdır bu ifadeyi mecaz ifade olarak nakletmişlerdir. Bugün ki mikro fizik bilim adamlarının söylediklerinin aynısını söylemiş ama bu mecaz olarak kabul edilmiştir. Mecaz olarak kabul edildiği için fizik ilmi oralara kadar varmamış ve onun teknolojisi üretilmemiştir. Üretilebilir miydi? Evet üretilebilirdi" ifadelerini kullandı.