Türk Kadınlar birliği Kayseri Şubesi ve Cumhuriyet Kadınları Derneği, Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilişinin 80’inci yıldönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

Türk Kadınlar birliği Kayseri Şubesi ve Cumhuriyet Kadınları Derneği, Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilişinin 80’inci yıldönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının bir açıklama yapan Cumhuriyet Kadınları Derneği Kocasinan Şube Başkanı Zeliha Sevgi Parkan, "Bugün büyük önder Atatürk’ün Türk kadınına Kurtuluş Savaşı’nda verdiği mücadele sonrasında insan olma, vatandaş olma, birey olma olan seçme ve seçilme hakkının verilişinin 80’inci yıldönümünü kutluyoruz" dedi.

Parkan ayrıca, "5 Aralık kadının insan sayıldığı, birey sayıldığı oy kullanma hakkının verilişi, Avrupa ülkelerinin pek çoğundan daha önce Türk kadınına layık görülmüştür. Bugün maalesef kadınlarımız yanlış düşüncelere kapılarak elde ettikleri haklarından vazgeçmek konumuna doğru itiliyor" ifadelerini kullandı.