Kayseri’de Kadir Has Anadolu Lisesi’nde okuyan yüzde 90 görme engelli Görkem ve Şevval, okul idarecileri ve öğrencilerin duyarlılığıyla eğitim ve öğretim görmekte sıkıntı yaşamıyor.

Kadir Has Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Erkan Bertan, “Görkem, başarılı bir şekilde sınıflarını geçti. Başarılı bir şekilde derslerini yapıyor. Biz öğretmenler ve sınıf arkadaşları olarak, okulumuz personeli olarak Görkemden gayet memnunuz. Görkem okulumuzun simgesi. Çok başarılı ve onunla gurur duyuyoruz. Görkem’in sıkıntısı yok. Sıkıntı olduğu zaman arkadaşları devreye giriyor ve sıkıntısını gideriyor. Kısa bir süre içinde okulumuza adapte oldu ve koridorlarını ezberledi. İhtiyaçlarını kendisi karşılıyor” dedi.

Kadir Has Anadolu Lisesi 10-A sınıfı öğrencisi ve yüzde 90 görme engelli olan Görkem Yarımçam, “Benim genetik olarak görme engelim var. Ama ben bu hastalığa rağmen başarılı olmaya çalışıyorum” dedi. Görkem Yarımçam, arkadaşları ve öğretmenleri ile iyi iletişim kurmaya çalıştığını belirterek, “Benden memnun oldukları için teşekkür ediyorum. Okula alışmamda yardım oldukları için arkadaşlarım ve öğretmenlerime teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Görkem’in sınıf arkadaşı olan Ezgi Ersoy, “Görkem’in dersleri gayet güzel. Hatta hepimizinkinden daha iyi. Ders konusunda sıkıntı yaşadığını düşünmüyorum çünkü elimizden geldiği kadar ona yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bir takım problemler oluyor ama yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.

Görkem gibi yüzde 90 görme engelli olan 12. Sınıf öğrencisi Şevval Maraşlı ise, “Üniversite sınavlarına hazırlanıyorum. Onun yoğun temposu içindeyim. Yüzde 90 görme problemim var ama arkadaşlarım ve öğretmenlerim sayesinde bir sıkıntı yaşamıyorum” diye konuştu.

Şevval’in Edebiyat Öğretmeni Bayram Deliktaş, “Şevval bizim için diğer arkadaşlar için örnek bir öğrenci. Azmi ve isteği diğer arkadaşları olumlu yönde etkiliyor. Arkadaşları ile uyumu gayet güzel” ifadesinde bulundu.

Okuldaki öğretmenlerin ve öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği ve yardım ettiği Görkem ve Şevval, derslerinde Braille alfabesi ile yazılı ve aynı müfredat ile hazırlanmış özel kitapları kullanıyor. Görkem ve Şevval bu sayede derslerinden geri kalmıyor.