Kadir Has Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen aşure gününe Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu da katıldı.

Okul bahçesinde düzenlenen aşure etkinliğinde, yaklaşık 600 öğrenciye aşure dağıtıldı. Etkinlikte konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, “Aşure bizim tarihimiz ve kültürümüzde çok derin izleri olan bir aydır. Bu bizim milletimizin birliği ve beraberliği için önemli olan tarafları var. Kayseri’de bizim Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Değerler Eğitimi Projemiz var. Bu proje çerçevesinde dini yaklaşımlar konusunda ve birlik beraberlik konusunda da etkinliğimiz var. İlkini Kadir Has Anadolu lisesinde gerçekleştiriyoruz. Bu etkinlik bir çok okulda da devam edecek. Kaymakamlığımız ve Okul yönetimimize teşekkür ediyorum. İnşallah birlik ve beraberliğimize katı sunmasını temenni ediyorum” dedi.

Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık ise, “Muharrem ayı dolayısıyla, bu ayın ruhuna uygun bir şekilde, onları tatlılıkla muhabbetle bir araya getirmeye çalışan faaliyetleri bu ayda yoğunlukla yaşıyoruz” diyerek şu şekilde konuştu:

“600 öğrencinin eğitim gördüğü, 38 öğretmenin görev verdiği bir okul Kadir Has Anadolu Lisesi. Çocuklar çok cevval ve gözleri ışıldıyor. Çocukların bu tür etkinliklere ihtiyacı var. Toplumumuzda insanların bir araya gelemediğini hep söyleye geliyoruz, bunun da sosyal yaşam içinde bir ilçenin kaymakamı olarak ben birebir yaşıyorum. Muharrem ayı kapsamında bu aşure etkinliği, çocuklarımızı kaynaşmaya, yardımlaşmaya, kardeşliklerini güçlendirmeye yarayan güzel bir etkinlik oldu”