Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Gödekmerdan, "2013 yılında Kayseri ve civar illere hizmet vermek üzere genetik bozuklukların teşhisini kolaylaştırmak amacıyla mevcut Sitogenetik laboratuvarı ve moleküler genetik laboratuvarını kurduk" dedi.

Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Gödekmerdan, "Modern tıbbın en hızlı gelişen dallarından biri genetik bilimi diğeri ise immünoloji bilimidir yani bağışıklık sistemi hastalıklarını inceleyen bilim dalının gelişimidir. Bu sayede birçok hastalığın nedeninin genetik ya da bağışıklık sistemi bozukluklarından kaynaklandığı anlaşılmıştır. Biz bu anlamda 2013 yılında Kayseri ve civar illere hizmet vermek üzere genetik bozuklukların teşhisini kolaylaştırmak amacıyla mevcut Sito genetik laboratuvarı yanına moleküler genetik laboratuvarını kurduk. Bu sayede Beta talasemi, Fibrozis, aile ve Akdeniz ateşi gibi genetik moleküler düzeyde incelebilecek hastalıkların teşhisi kolaylaştı" ifadelerini kullandı.

Gödekmerdan ayrıca, "Tıbbi genetik laboratuvarımız sayesinde doğum sendromu ve kısırlık gibi çeşitli kromozom bozukluklarının teşhisi yapılabilmektedir. Bu genetik kliniğimizin diğer hizmetleri arasında ailevi geçiş gösteren hastalıkların yeni nesillerde ortaya çıkmaması için genetik danışmanlık hizmetleri de verilmektedir" ifadelerini kullandı.