Kayseri’de yaşayan 19 yaşındaki Burak Ergen, Tekirdağ’da yaşayan dayısına gönderdiği pastırmaların, kargo şirketinin deposunda fareler tarafından yenildiği haberini alınca şaşkınlık yaşadı.

Kayseri’de yaşayan 19 yaşındaki Burak Ergen 2 ay önce Tekirdağ’da yaşayan dayısına hediye olarak pastırma göndermek istedi. Pastırmayı aldıktan sonra bir kargo şirketine Tekirdağ’a götürülmek üzere teslim eden Ergen, 2 hafta sonra kargoya verdiği pastırmaların dayısına gitmediğini öğrendi. Bunun üzerine kargo şirketini arayan Ergen, paketin Tekirdağ’a ulaştığını yalnız gelen paketin içerisinde bulunan pastırmaların kargonun deposunda fareler tarafından yenildiğini öğrendi. Bunun üzerine neye uğradığını şaşıran Bura Ergen, durumu paketi teslim ettiği kargo şubesine gelerek anlattı. Durumun düzeleceğini söyleyen yetkililer ise Ergen’in şikayetini dikkate almadı.

Başından geçen olayı anlatan Ergen, mağdur olduğunu söyleyerek yetkililerden yardım istedi. Ergen, "2 ay önce Tekirdağ’da bulunan dayıma hediye olarak aldığım pastırmayı kargo ile gönderdim. Bir kargonun şubesine pastırmayı verdim. Verdiğim pastırma Tekirdağ şubesine gitmiş. Kargo gittikten sonra dayımı aradım ve kargoyu aldın mı? diye sordum. Dayım da ‘almadım’ dedi. Bunun üzerine Tekirdağ’da ki şubeyi aradım. Kargonun oraya gittiğini ama depoda farelerin yediğini söylediler" dedi.

Ergen ayrıca, "Bunun üzerine buradaki genel müdürlüğü aradım. Benimle kimse ilgilenmedi ve daha sonra kargo ile tekrardan görüştüm. Bana bir numara verdiler. Bana verilen numarayı aradım ve bir adamla görüştüm. Görüştüğüm adam benden bazı belgeler istedi. İstedikleri belgeleri tamamladım. Belgeleri tamamladıktan sonra bana ‘işleminizi gerçekleştiriyorum’ dediler. 2 ay geçmesine rağmen geri bir dönüş yapılmadı. Paranın geri iadesini yapmadıkları gibi bir bilgide vermiyorlar. Arayıp da ilgileneceğimiz bir insan olmadı" ifadelerini kullandı.