Kayseri Barosunda Olağan Genel Kurulu heyecanı başlarken, genel kurul öncesi açıklama yapan Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç, "Bugün genel kuruldan sonra bin 69 arkadaşımız sandık başına gidecekler. Onların takdiri ne ise, iltifat ederlerse görevimize devam edeceğiz. Aksi karar verirlerse, yerimize seçilmiş arkadaşlarımıza başarı ve dualarımızı ileteceğiz" dedi. Kayseri Barosu Başkan adayı Ali Köse ise, "Biz sonucun, Kayseri Barosunun kazandığı bir sonuç olması gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

İl Koordinasyon toplantı salonunda yapılan olağan genel kurula Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç, Kayseri Barosu Başkan adayı Ali Köse ve çok sayıda avukat katıldı. Olağan Genel Kurul öncesi konuşan Kayseri Başkanı Fevzi Konaç, "2012 yılının Ekim ayında başladığımız 2 yıllık görev süremiz bugün itibariyle genel kurulla beraber nihayete eriyor. 2 yıllık dolu dolu geçirdiğimiz görev süresi sonucunda meslektaşlarımızın da huzuruna yeniden aday olarak çıkıyoruz. Karşımızda da çok değerli bir meslektaşımızla beraber, meslektaşlarımıza hizmet etmek anlamında; beraber, güzel bir yarışın içerisinde genel kurulumuzu İnşallah bugün yapacağız" diye konuştu.

Konaç ayrıca, "Türkiye’nin adalet kavramı üzerinde kara bulutların dolaştığı zor bir süreçten geçtiği dönemde, barolara misyon olarak hukuk adına, insan hakları, özgürlükler, demokrasi adına vereceği mesajların önem ve değerini biliyoruz. Dolayısıyla Kayseri Barosu olarak 2 yıllık görev süresi içerisinde bu değerlere bağlı kalmaya, bununla ilgili olarak toplumsal vazifemizi yerine getirmeye gayret ettik. Bir taraftan yaşadığımız mesleki zorluklar, diğer taraftan Türkiye’nin içerisinden geçtiği hukuk devleti olmak anlamındaki sıkıntılar nedeniyle de bizlere toplumsal vazife gereği önemli zamanlarda önemli görevler düştü. Ben bugün itibariyle Türkiye’nin yaşadığı bu sıkıntıları aşmak anlamında meslek örgütleri içerisinde, belki de baroların en önemli meslek örgütü olma sebebiyle, Türkiye’ye vereceği mesajın çok değerli olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kulandı.

Sözlerini sürdüren Konaç, "Faaliyetler içerisinde iyi yaptığımız, eksiklerimiz, hatalarımız, kusurlarımız elbet de olmuş olabilir. Ama iyi niyet noktasında ve mesleğe toplumsal sorumluluk gereği topluma katkı noktasında ciddi bir gayret sarfettiğimizi düşünüyoruz. Yarın seçim var, bugün genel kuruldan sonra bin 69 arkadaşımız sandık başına gidecekler. Onların takdiri ne ise, iltifat ederlerse görevimize devam edeceğiz. Aksi karar verirlerse yerimize seçilmiş arkadaşlarımıza başarı ve dualarımızı ileteceğiz. İnşallah baromuza ve mesleğimize hayır getiren güzel bir seçim süreci olur" şeklinde konuştu.

Kayseri Barosu Başkan Adayı Ali Köse, "Genel kurul sürecini bitirmek üzereyiz. Bugün genel kurulumuzla beraber yarın yapılacak seçimlerin, öncelikle baromuza, meslektaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Biz, söylenecek sözlerimizi, yapılacak faaliyetlerimizi ve projelerimizi, meslektaşlarımızı birebir ziyaret ederek anlattık. Bundan sonraki durum ve takdir meslektaşlarımızdadır. Biz sonucun, Kayseri Barosunun kazandığı bir sonuç olması gerektiğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.