Kayseri Barosu Muharrem ayı nedeniyle Adalet Sarayın aşure ikramında bulundu. Düzenlenen etkinlikte konuşan Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç, "Muharrem ayında Kerbela olayından alacağımız dersleri almamış bir İslam dünyası olarak bugün aynı Kerbela günleri gibi Ortadoğu’da akan Müslüman kanına şahitlik ediyoruz" dedi.

Düzenlenen etkinlikte Kayseri Barosu tarafından aşure ikramı yapıldı. Aşure ikramında konuşan Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç, "Muharrem ayı, biz inanlar açısından tarihi geçmişe bakıldığında bir taraftan acılarla hüzünler, bir taraftan da mutluluklarla dolu bir ay. Özellikle biz Kayseri Barosu olarak göreve geldiğimiz ilk günden beri her yıl düzenli olarak Muharrem ayında aşurenin çatısı altında kardeşliğe, muhabbete, dayanışmaya dair burada bir gelenek oluşturmaya gayret ediyoruz" diye konuştu.

’İslam dünyasına bakıldığında kan ve gözyaşının bizi hüzünlendirdiği bir süreçten geçiyoruz’ diyen Konaç, "Muharrem ayında Kerbela olayından alacağımız dersleri almamış bir İslam dünyası olarak bugün aynı Kerbela günleri gibi Ortadoğu’da akan Müslüman kanına şahitlik ediyoruz. Dolayısıyla aşure sadece bir kase tatlıdan ibaret değil. Aşurenin içerisinde belki daha çok anlamamız gereken hüznün, acıların ve tarihten gelen birtakım çalışmaların yaşandığı süreçlerden ders almak anlamında aşurenin simgesel bir değeri olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla bugün aşurenin belki de birleştiriciliği ile ilgili olarak Türkiye’de yaşanan çatışmaların ortadan kalkması, kardeşliğin bu topraklarda yeniden pekişmesi, bu anlamda Ortadoğu coğrafyasından ve tüm İslam coğrafyasından çıkartılacak derslerle ilgili aşureyi bir vesile bilerek belkide bir mesaj vermeye ihtiyacımız var. Biz Kayseri Barosu olarak bunu adliye koridorlarından paylaşmak adına bir mesaj vereceğiz. İnşallah tüm İslam coğrafyasındaki acılar kalkar" şeklinde konuştu.