İstanbul-Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Esenler’de uygulanan kentsel dönüşümle ilgili bir brifing verdi. Brifing sonrası Kayseri ile ilgili düşüncelerini açıklayan Göksu, Kayseri’de dönüşümün 20 yıl önce başlatıldığını ve devam ettiğini söyledi.

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda verdiği kentsel dönüşüm brifingini Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının yanı sıra ilçe belediye başkanları da takip etti. Göksu, Esenler’de uyguladıkları kentsel dönüşümle ilgili detaylı bilgiler verdi.

Brifing sonrası Kayseri hakkındaki düşüncelerini dile getiren Göksu, "Kayseri hepimizin hafızasında simgesel değerlerle hatırlanıyor. Yerel değişimi, her geldiğimde çok farklı bir şekilde görüyorum. Bunun için özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız ve belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Her geldiğimde şehrin hem mekânsal olarak hem de sosyal ve kültürel anlamda değiştiğini görüyorum. Bir şehirde değişimi hissetmek ve hissettirmek çok önemli. Normalde günübirlik mekanda değişimi hissedemeyebilirsiniz; ama değişimi en fazla dışardan gelen hissedebilir. Ben bunu her geldiğimde hissediyorum. Kayseri aslında dönüşümünü 20 yıldır yapıyor. Yeni yeni dönüşüm projeleri farklı heyecanlar yaratabilir ama Kayseri dönüşümünü zaten 20 yıl önce başlattı ve devam ediyor" dedi.

Esenler Belediye Başkanı Göksu, Kayseri ziyaretinde Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile de görüştü. Görüş alışverişinin yapıldığı ziyaret sırasında karşılıklı hediyeler verildi.