Kayseri’de, 2014 yılı içerisinde kurulan Kayseri Düşünce Okulu Derneği, düzenlediği etkinlik ile dernek hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Bir restorantta düzenlenen programa Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, KTO Başkanvekili Ferhat Akmermer, Kayseri Düşünce Okulu Başkanı Kemal Tekelli, yazar Nuri Pakdil ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kayseri Düşünce Okulu Derneği Genel Koordinatörü Ferhat Akmermer, denek olarak amaçlarının, medeniyetlerin temelinde yatan fikri geleneklerin Türkiye’ye tanıtılmasını sağlamak olduğunu ifade etti. Kayseri’deki üniversitelerden beklentilerinin fazla olduğunu söyleyen Akmermer,” Üniversitelerden beklentilerimiz var. Bilim üretmeleri gerekiyor. Pratik hayata geçirmeleri gerekiyor. Girişimcilere yol göstermelerini bekliyoruz. Toplumdan izole olmuş bir üniversite görünümünden uzak durarak Kayseri’ye ve ülkemize yarar sağlayacak çalışmalar yapmalarını beklemekteyiz. Kayseri’de ortaya çıkan boşlukları doldurma kapatma yolunda da sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düştüğünü düşünmekteyim” şeklinde konuştu. Kayseri Düşünce Okulu’nun yeni bir oluşum gerçekleştirdiğini söyleyen Akmermer,” Bizler yeni bir oluşum gerçekleştiriyoruz. Amacımız medeniyetlerin temelinde yatan fikri geleneklerin Türkiye’de tanıtılmasını sağlamak. Özgürlükler insan hakları hukuk üstünlüğü adalet barış hoşgörü gibi insanların güven ve refah içerisinde yaşamalarını sağlayacak değerlerin ve kurumların anlaşılmasını sağlayacak çalışmalar yapmaktır. Ayrıca bu doğrultuda Türkiye’nin genel problemlerine çözüm yolları bulmaya çalışmak kamu yarına söylemler geliştirmek kamuoyunu bilgilendirmek gibi çalışmalar yapmaya da devam edeceğiz” dedi.