Kayseri Eczacı Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş, Türkiye Eczacılar Birliği ile SGK arasında 2012 yılında imzalanan ve 3. yıl yapılması gereken sizleşmenin yapılmadığını ve üzerinden 8 ay geçtiğinin altını çizerek, "Taraflar bir an önce anlaşmazsa yeni bir kriz doğabilir" dedi.

Kayseri Eczacı Odası Başkanı Ulutaş, "2012 yılında 3 yıllık bir sözleşme imzaladı Türk Eczacıları Birliğiyle Sosyal Güvenlik Kurumu ve bu 3 yıllık sözleşmedeki madde gereği ve Türk Eczacılar Birliği’nin kanuni yetkisinden dolayı her yıl bu sözleşme yenilenecek şeklinde anlaşıldı, mutabakata varılmıştı" diye konuştu.

Ulutaş, "2012 de imzalanan bu 3 yıllık sözleşmenin sonuna geldik fakat bu 3. yıl yapmamız gereken 1 yıllık sözleşmenin üzerinden yaklaşık 8 ay geçmesine rağmen henüz imzalanmadı. Her ay erteleme şeklinde gidiyor. Aynı zamanda bu 3 yıllık genel sözleşme de yanılmıyorsam Nisan ayında bitecek. Yani biz bu sözleşmeyi üstünden 8 ay geçmesine rağmen imzalasak bile 4-5 ay sonra genel yapmış olduğumuz 3 yıllık sözleşme biteceği için tarafların bence bir an önce uzlaşması her iki tarafında birbirini anlayarak, dinleyerek ve yeni bir krizi doğurmayacak şekilde bir mutabakata varması gerekiyor. Bu konuda Nisan- Mayıs aylarında yeni bir kriz oluşmasını tabiki istemiyoruz ama 8 ay geçmesine rağmen imzalanmaması da bizleri endişelendiriyor. Bence bu konuda sağduyulu hareket etmek lazım ve bizlerinde problemlerinin de giderileceği vermiş olduğumuz hizmetlerin de karşılığını alabileceğimiz bir sözleşmenin de bir an önce imzalanması gerekiyor ki yine bir kriz doğmasın. Bu konuda tabiki en son arzu ettiğimiz şey bu ancak biliyorsunuz sözleşmeler mutabakatla imzalanır. Karşılıklı talepler vardı bu konuda bizlerin düşüncelerini dile getiren Türk Eczacılar Birliği’nin taleplerine de olumlu bakılması sektörümüzdeki problemlerin çözülmesi adına önemli çünkü biz birçok problemimizi dile getiriyoruz. Fakat çözüm noktasında çok hızlı davranılmadığını ve çözülmediğini gözlemlemekteyiz maalesef üzülerek söylüyorum bunu. Yeni bir kriz oluşmamasını temenni ediyorum ve bir an önce bu sözleşmenin imzalanması gerektiğini ifade etmek istiyorum" ifadesinde bulundu.

Ulutaş, "Sözleşme imzalamadığınız zaman, daha önce danışman tarafından verilmiş kararlar da var yani siz her iki taraf olarak sözleşmeyi imzalamanız gerekiyor şeklinde ana özetle hissiyatı fakat biz imzalamadığımızda yada kurum bunu kabul etmediğinde yani doğal olarak bu sözleşme imzalanmadığında tabi ki hastalarımız eczanelere reçeteleriyle müracaat ediyorlar. Sosyal Güvenlik Kurumu için müracaat eden onun reçeteleriyle müracaat eden hastalar ilaçlarını geçici bir süre alamayabilir. Sıkıntı çıkabilir. Bunlar arzu etmediğimiz şeyler ama mutlaka bu konuda mutabakata varılmalı bu mağduriyetlerin ortaya çıkması engellenmeli."