İşkur İl Müdürü Ahmet Ayçiçek, İşkur İl Müdürlüğü tarafından 19 ve 24 Aralık tarihlerinde Erciyes Üniversitesi’nde, 25 Aralık tarihinde ise Organize Sanayi Bölgesi METEM’ de toplam 40 firmanın katılımı ile düzenlenen Kariyer Günleri 3’lemesi sona erdi.

Ayçiçek yaptığı açıklamasında, "Düzenlemiş olduğumuz kariyer günleri süresince uzman konuklar tarafından toplam 8 seminer yapılmış, katılımcılara kariyer ve girişimcilik konularında bilgiler verilmiştir. 3 gün süren etkinliğimizi toplam 3.300 kişi ziyaret etmiş, firmalar tarafından 1.482 staj, 320’si mühendis olmak üzere 1.566 iş başvurusu alınmıştır. Yapılan bu başvuruların istihdama yansıma durumu ilerleyen aylarda takip edilerek kamuoyuna duyurulacaktır" dedi.

Ayçiçek, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Organize Sanayi Bölgesi METEM’de düzenlenmiş olan Meslek Liseleri Kariyer Günleri çalışmamız alanında bir ilk olma özelliği taşımaktadır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’müz, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğümüz ve özel sektör firmalarımızın katkılarıyla gerçekleştirilmiş olan bu etkinliğimize ilimizde bulunan tüm endüstri meslek lisesi son sınıf öğrencileri katılmış ve firma yetkililerinden iş ve staj imkanları hakkında bilgiler almıştır. Bu etkinlik önümüzdeki yıllarda geleneksel hale getirilerek her yıl tekrarlanacaktır.

İŞKUR İl Müdürlüğü olarak faaliyetlerimizin sorunsuz ve başarılı bir şekilde gerçekleşmesine destek olan Erciyes Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Organize Sanayi Bölge Müdürlüğümüze teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Bununla birlikte faaliyetlerin duyurusunun ve haberinin etkin bir şekilde yapılarak daha çok kitleye ulaşmasında emeği geçen siz değerli basın mensubu arkadaşlarınıza da şükranlarımızı sunuyor çalışmalarınızda başarılar diliyoruz."