Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Erciyes Master Planı ile bir turizm kenti haline gelecek olan Kayseri, turizme hazırlıksız yakalanmayacak. Büyükşehir Belediyesi’nce Kapalıçarşı esnafına yönelik başlatılan eğitim programı sona erdi ve esnaflara sertifika verildi.

Ticaret Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen sertifika töreninde bir konuşma yapan Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Murat Cahid Cıngı, Erciyes Master Planı’nın nihai hedefini anlattı. Erciyes projesinin asırlardır ticaret ve sanayi şehri olan Kayseri’nin turizm potansiyelinden de katkı almasını hedeflediğini ve şehrimizin kalkınmasına katkı sunmak istediklerini ifade eden Cıngı, "Erciyes 2005 yılında Kayseri Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olduğunda Sayın Başkanımız Mehmet Özhaseki’nin vizyonuyla dünya standartlarında kayak merkezi oluşturma fikri hasıl oldu. Master Plan ciddi aşamalardan geçerek bugünlere geldi. Çok şükürki, şu anda Türkiye’nin en düzenli işletilebilen, yerli yabancı turistlerin keyif aldığı bir ortam oluştu. Yurt dışındaki önemli kayak merkezlerinde ne varsa Erciyes Dağı’nda var. Konaklama imkanlarımız ve sosyal alanlarımız tamamlandıktan sonra tüm dünyaya, dünyanın en güzel kayak merkezi burada diyebileceğimiz günler çok yakın. Bu günler yaklaştıkça şehrimizin bir turizm aydınlanmasına sahne olmasını istiyoruz. Zira kayak sporu bölgesel kalkınmayı sağlayan tek spor dalı. Bundan hareketle eğitimlerimizi Kapalıçarşı esnafından başlayarak kademe kademe diğer esnaflarımıza da yaymak istiyoruz. Zira geleceğe hazırlıksız yakalanmak istemiyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından bir hafta süresince Turizm Fakültesi öğretim üyeleri ve Kapadokya’daki turizm işletmecilerinden teorik ve uygulamalı eğitimler alan Kapalıçarşı esnafına sertifikaları verildi.