Erciyes Üniversitesinde Talas Belediyesinin de destekleriyle ’Mektuplar Üzerine’ konulu panel gerçekleştirildi.

Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde düzenlenen panele Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, yazar Nuri Pakdil, yazarlar Mustafa Yazgan, Recep Garip, Nazif Evlice ve çok sayıda öğrenci katıldı. yazar Nuri Pakdil’in anlatıldığı panelde konuşan yazar Mustafa Yazgan, "Benim olayla ve kişilere bakış noktasında bir umumi prensibim var. O da nedir? Burada salonu dolduran erkek veya hanım evlatlarımız varsa bunların hepsi farkında olarak veya olmayarak yaratılışlarında belli bir gayeye göre yaratılmış olduklarını bilmelidirler. İyi bilin ki hepinizin bir vazifesi var. Kimisi bundan haberdardır, kimisi değildir. İşte bunun arkasında çok sevgili ağabeyim Nuri Pakdil beyefendiyi bu noktada böyle bir kaderi ilahinin içinde vazifeli olarak görüyorum. Bunu genel prensip edinmenizi de bil hassa istiyorum" diye konuştu.

‘Nuri Pakdil’in kitaplarını iyi okuyup, anlamak gerekiyor’ diyen yazar Recep Garip ise Nuri Pakdil’in ‘Biat’ isimli kitabından dizeler okudu. Garip ayrıca, "Ben Nuri ağabeyi Edebiyat dergisi alarak tanımıştım. 1973-1974’lü yıllarda Edebiyat dergisi okumaya başladım" dedi.

Garip sözlerini Pakdil ile ilgili anılarını anlatarak tamamladı.

Yazar Nazif Gürdoğan de, "Pakdil’in bana ilk sorusu ‘Nazif roman okur musun?’ oldu. Benim cevabımı beklemeden de ‘biz roman okumayanın düşmanıyız’ demişti. Gerçekten kendisi okumayanın düşmanıdır. Bizim kültürümüzün temelinde okumak vardır. Pakdil için hem oku emri hem de yaz emri var" ifadelerini kullandı.

Evlice de sözlerini Pakdil ile yaşadığı anılarını anlatarak sürdürdü.