Kayseri’de, ’Yaşamak İstiyorsan Doğayı Yaşat’ projesi kapsamında, Romanya, Letonya ve Yunanistan’dan gelen öğrenciler Tekden Koleji Ortaokulunda düzenlenen programa katıldı. Programda yabancı ülkeden gelen öğrenciler ve Tekden Koleji Ortaokulu öğrencileri çevre ile ilgili sunum yaptı.

Tekden Koleji Ortaokulu konferans salonunda düzenlenen program öncesi konuşan Tekden Koleji Ortaokulu Müdürü Göksel Orhan, “Valiliğimiz ile birlikte Letonya, Romanya ve Yunanistan’dan gelen 40 öğrenciyi okulumuzda ağırlıyoruz. Çevre konulu bir sunum yapacaklar ve bunu İngilizce olarak dinleyeceğiz. Valiliğimiz ile böyle bir projeyi ortaklaşa yapmaktan dolayı çok mutluyuz. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Programdaki amaç öğrencilerimize hem İngilizce ile hem de Çevre konusunu daha bilinçli hale getirmek” diye konuştu.

Kayseri Valiliği İl Sosyal Etüt Projeler Müdürlüğünde Proje Uzmanı olan Mehmet Yaşar ise, “Projemizin amacı Türk Ulusal Ajansı tarafından finansa edilen Erasmus Plus Gençlik Hareketliği kapsamında Romanya, Yunanistan ve Letonya’dan 35 öğrencilerimiz geldi. Türkiye’den de 15 öğrencimiz var. Toplam 50 öğrencimiz ile ‘Yaşamak İstiyorsan Doğayı Yaşat’ isimli proje kapsamında çevre faaliyetleri yapıyoruz. Bugün Tekden Koleji bizi misafir etti. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.