Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafıdan trafik yoğunluğunu azaltmak için Kasım ayı içinde başlatılan çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin 25 Eylül günü düzenlediği basın toplantısında, “Üst geçitler konusu, trafiğe neşter vurmak, trafik yoğunluğunu azaltmak konusunda çalışma yapmak vardı. Şehre Ankara yolundan girdiğimiz takdirde sağdan ve soldan oluşturacağımız linklerle şehrin içine girecek hattı hafifletmek projesi.

Sanayi odası kavşağında yonca yaprağı yapılacak. Dört taraftan gelen araçların hiçbir ışık beklemeden hareket edeceği bir sistem yapılacak. Her istikametten gelen araç trafiğe takılmadan hareket edecek. Güney kuzey aksında da üstten geçiş olacak. İhale hazırlığı içindeyiz. Çalışmalara Kasım ayı içinde başlayacağız ve 8 ay içinde bu işi bitirmek istiyoruz" açıklamasından sonra Kasım ayı içinde başlatılan çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Sanayi Odası Kavşağı, İstasyon Caddesi Kavşağı, Hastane Caddesi Kavşağı ile Karayolları Kavşağı’ndaki trafik yoğunluğunun yapılan çalışmalar sonrasında rahatlatılması planlanıyor.