Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesince 15 yıl önce başlatılan kentsel Dönüşüm Projesi ile Melikgazi İlçesinin adeta yenilendiğini ve bu süreçin devam ettiğini söyledi.

Ferdi Tapu Çalışması ile başlanılan ve Gecekondu Önleme Bölgesi ile devam eden çalışma ile şu anda 32 mahallede Kentsel Dönüşümün başarı ile gerçekleştirildiğini belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Gültepe, Yıldırımbeyazıt, Köşk, Keykubat, Osmankavuncu ve Melikgazi Mahallelerin buna en iyi örnek oluşturduğunu ayrıca mahallelere sosyal, kültürel, sportif tesisler kazandırıldığını kaydetti.

Melikgazi belediyesinde Kentsel Dönüşümün bireylerin daha güzel, sağlıklı ve modern evlerde oturmaları ve parkları, spor alanları, çocuk oyun alanları, Pazar yerleri gibi şehir donatıları olan bir mahallede yaşamaları için gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi.

“Melikgazi her geçen gün planlı ve sağlıklı bir şehirleşme ile büyüyor ve gelişiyor. Gecekondu mahalleri kentsel dönüşüm ile modern ve sağlıklı mekânlar oluşturduk. 15 yıldır gecekondu yapılmayan bir şehiriz. Melikgazi yenileniyor ancak tarihi mekânları koruyarak, çevresi ve doğasını bütünleştirerek yenileniyor. Melikgazi de yenilenen sadece evler ve binalar değil aynı zamanda bu mekânlarda yaşayan bireylerin, ailelerin ve toplumun sosyal ve kültürel yaşamı da değişiyor ve gelişiyor. Geliştikçe ihtiyaçlar değişiyor ve yaşam standardı yükseliyor. Melikgazililer Belediyemizden spor merkezleri, sanat galerileri ve yüzme havuzları istiyor ki buda belediye hizmetlerin hangi noktada olduğunun açık bir ifadesidir. Kentsel dönüşüm ile gelirlerde artış olmuş ve yaşam biçimleri yenilenmiştir. Örnek olarak Melikgazi de el araba ve at arabası yoktur. Çünkü bunlara ihtiyaç yoktur. Tüm bunlar Kentsel Dönüşüm çalışmasının bir sonucudur”

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Kentsel Dönüşüm çalışmasının Küçükali, Küçükmustafa, Anbar ve Battalgazi gibi 12 ayrı semtte devam ettiğini sözlerine ekledi.