Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, yukarı mahallelere haftalık yaptığı ziyaretler kapsamında Kepez’de, "4,5 yıl içinde inşallah Kepez çok farklı bir görünüme kavuşacak" dedi.

Başkan Palancıoğlu, haftalık yaptığı ziyaretleri Kepez’de sürdürdü. Kepez Kültür Evi’nde mahalleliyle bir araya gelen Başkan Palancıoğlu, yukarı mahallelere verdiği önemi belirterek, "Kepez’i seviyoruz. Buranın gelişip kalkınması için var gücümüzle çalışıyoruz. Halka hizmeti Hakk’a hizmet için yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Başkan Palancıoğlu, yukarı mahallelerin düzgün ve planlı yapılaşmasına dikkat çekerek, "Başakpınar, Zincidere, Kuruköprü, Kepez gibi yukarı mahallelerimizin düzgün yapılaşması için mücadele ediyoruz. Tarlaların ortasına farklı farklı yerlere evler yapıldığında elektrik, su, kanalizasyon, alt ve üst yapı için harcanan maliyet, düzenli bir alana yapılanın çok fazlasına eşdeğer" diye konuştu.

Yeni imar planı çalışması hakkında bilgiler de veren Başkan Palancıoğlu şunları söyledi: "İlkbahar mevsimine kadar kaçak yapı yapmayın. Bu zamana kadar bizim tespit çalışmamız bittikten sonra sizlerle birlikte istişare edip, gerekirse sizlerden mütevelli heyeti belirleyip sizlerin ev sahibi olmanızı sağlayacağız. Bununla beraber size, plan proje maliyetinizi yaklaşık yarı yarıya indirecek 5 farklı tipte ve metrekarede projeyi ücretsiz sunacağız. Biz bu tür destekleri vereceğiz, ama sizlerin de mülkiyet sorunları varsa onları çözmeniz gerekecek. Bu kadar uğraşımız sizin için. Yapılaşma dağınık olduğunda burası köy olmaktan öteye gidemez, ama planlı yapılaşma olduğunda hem mahalle olarak hizmet alırsınız, hem de devletin buranın kalkınması için yaptığı harcamalar minimuma iner. Okulu, yeşil alanı, park, bahçe ve yoluyla pırıl pırıl bir Kepez yapmak için çalışıyoruz."