Kayseri Özel Tekden Hastanesi Diyetisyeni Duygu Deniz, kış aylarında kilo vermek isteyenlerin, akşam yemeği ve uyku saatlerini doğru ayarlaması gerektiğini söyledi.

Kayseri Özel Tekden Hastanesi Diyetisyeni Duygu Deniz, kış aylarında kilo vermenin yaza göre daha zor olduğunu ifade etti. Bu aylarda kilo almamak için akşam yemekleri ve uyku saatlerinin doğru ayarlanması gerektiğini belirten Diyetisyen Duygu Deniz, “Vücut, kışın kendini soğuktan korumak için yağlanma mekanizmasını harekete geçiriyor, o nedenle kilo vermeye karşı direniyor. Yaz aylarına göre eve daha erken girdiğimiz için metabolizmamız da daha çok yavaşlıyor. Bu nedenle kilo vermek isteyenler bu zamanlarda daha dikkatli olmalıdır” dedi.

"AKŞAM YEMEĞİNİ 19.00’DA YEMEK İDEAL"

Akşam yemeğinin yatmadan 5 saat önce yenilmesi gerektiğini belirten Diyetisyen Duygu Deniz, “Kış aylarında geceler uzadığı için zayıflamak isteyen bir kişi 19.00 saatlerinde yemek yerse ve sonra da hiçbir şey atıştırmadan yatağa girerse başarılı olur. Ama diğer türlü 17.00 saatlerinde yemek yiyip, daha sonra da yatana kadar bir şeyler atıştırmak dengesiz beslenmeye ve kilo artışına neden oluyor. Bu saatlerde en büyük yapılan hatalar, çay ve yanında bir şeyler atıştırmaktır. Saat 19.00 sularında yemek yiyip, sonrasında atıştırmamak ve atıştırmalıkları ikindi saatlerine çekmek daha mantıklıdır. İkindi saatlerinde ara öğün alınmama durumunda da akşam yemeğine daha çok yüklenileceği için en güzeli bu saatlerde akşam yemeği yenmesi olacaktır” diye konuştu.

"KİLO VERMEK İÇİN KALİTELİ UYKU ŞART"

Zayıflamada kaliteli uykunun da önemli olduğuna dikkat çeken Diyetisyen Duygu Deniz, 23.00 ve 05.00 saatleri arasındaki deliksiz uykunun kilo vermeye yardımcı olacağını dile getirdi. Gündüz saatlerindeki uykunun da kilo aldıracağını söyleyen Diyetisyen Duygu Deniz, “Araştırmalara göre kalitesiz uyuyan kişilerde insülin dengesizliği ortaya çıktığı için uyandıklarında tatlı krizine giriyor ve kilo vermekte zorlanıyorlar. Öğle saatlerine doğru uyanmak da kilo aldırıyor. Bu nedenle kilo vermek isteyenler, 23.00 ve 05.00 saatleri arasında kaliteli uyku uyumalıdır” ifadelerini kullandı.