Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen Çocuk Solunum Yolu Hastalıkları ve Kistik Fibrozis Derneği üyeleri anneler hastalık hakkında farkındalık yaratmak ve halkın dikkatini hastalık üzerine çekmek için Kayseri Kent Meydanında stant açarak halka broşür dağıttı.

Çocuk Solunum Yolu Hastalıkları ve Kistik Fibrozis Derneği annelerin Türkiye’nin çeşitli illerinden gelerek Kayseri Kent meydanında stant açarak broşür dağıttı. Halktan hastalık için duyarlılık bekleyen anneler, çok acil olarak Fizyoterapi merkezlerinin açılmasını istedi. Çocuk Solunum Yolu Hastalıkları ve Kistik Fibrozis Derneği annesi Şeyda Cengiz “ Çocuk Solunum Yolu Hastalıkları ve Kistik Fibrozis Derneğine bağlı gönüllü aileler ve anneler olarak Kayseri’de bilimsel bir kongre için buradayız. Aileler olarak meydanda küçük bir gösteri için geldik. Bizim amacımız hastalığın farkındalığını arttırmak, insanlara bir nebzede olsa hastalığı anlatabilmek hastalarımızın çektiği sıkıntıları ve Avrupa da Kistik Fibrozis hastalarının aldığı tedavinin Türkiye’de de verilmesini istiyoruz. Fizyoterapi merkezlerinin kurulmasını istiyoruz. Nefesimizin tutulmamasını istiyoruz” dedi.

Çocuk Solunum Yolu Hastalıkları ve Kistik Fibrozis Derneği annesi İlknur Görgün “ Kistik Fibrozis hastalığı için bugün buradayız. Amacımız Kistik Fibrozis hastalığı için farkındalık yaratmak. Ayrıca Kistik Fibrozis hastalığı için gerekli ihtiyaçlarımızı dile getirmek. Bu konuda sağlık bakanlığımızın yaptığı çalışmalar var. Bizde bu konuda aileler olarak bu işin hızlandırılması ve hastalara destek verilmesi için buradayız. Tüm halktan bu hastalık için duyarlılık bekliyoruz” diye konuştu.