Kocasinan Belediye Başkanı, Mustafa Çelik haşerata karşı yılın her döneminde ilaçlama yaptıklarını, kış dönemi çalışmalarına da başladıklarını söyledi.

2014 ilaçlama sezonunda çok sıcak bir yaz dönemi geçirdiklerini hatırlatan Başkan Mustafa Çelik, "Sıcaklığın yüksek seyrettiği zamanlarda haşereyle mücadele çok zorlu bir döneme giriyor. Haşerelerin sayısı artıyor. Biz de kışla birlikte mücadeleye başladık" dedi.

Kocasinan Belediyesi sınırlarını haşere ve bulaşıcı mikroplardan temizleyerek sağlıklı mekanlar oluşturmayı arzu ettiklerini belirten Başkan Çelik, "Kış mevsiminin gelmesiyle ilaçlama yöntemini değiştirerek 2015 sezonunu haşereden uzak geçirmek için tedbirlerimizi aldık. Erken dönemde ilaçlama çalışmalarıyla kışlık mücadeleye başladık. Havaların soğumasıyla karasinek ve sivrisinekler hareketsiz bir döneme girdiklerinden binaların bodrumlarında, kömürlüklerde, besi ahırlarında veya ağaç kovuklarında kış uykusuna yatıyor. Bahar aylarında yeniden uyanıp aktif hale geçerek yumurtalarını bırakıp yaşam döngüsünü tamamlıyor. Uykuda oldukları bu dönem ilaçlamamızı ne kadar iyi yaparsak yaz aylarındaki ilaçlama o denli başarılı oluyor. Bu kapsamda ilaçlama ekiplerimiz bölgemizde bulunan bina bodrumlarını kış boyunca ücretsiz olarak ilaçlayacak ve bölge halkımızın daha rahat bir yaz geçirmesini sağlamaya çalışacak. Beyazşehir Mahallesi’nden başlayan çalışmalar diğer mahallelerde devam edecek. Sağlıklı gelecek sağlıkla gelecek" dedi.

30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimi’nden sonra yeni bağlanan kırsal mahalleler de dahil olmak üzere Kocasinan Bölgesi’nde yoğun bir çalışma dönemi geçirdiklerini vurgulayan Başkan Çelik,"Hızla çoğalan haşerelere karşı hem larva mücadelesi hem de ergin mücadelesini 20 kişiden oluşan 3 ayrı ekip 6 ULV ilaçlama makinasıyla yapıyor. Modern ekipman ve yöntemlerle geçen yıla göre yüzde 30’luk bir artışla 2 bin 300 litre ilaç kullanarak bir sezonu geride bıraktık. Yeni sezonu daha huzurlu geçirmek için çalışıyoruz" şeklinde sözlerini tamamladı.