Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, “Okçuluk sporunu destekleyerek, hem alt yapının hazırlanması hem de sporcu yetiştirilmesi konusunda elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Okçulukta, Kocasinan’ın adını Türkiye’ye duyuracağız” dedi.

Kocasinan Belediyesi Okçuluk Başkanlık Kupası müsabakası Kadir Has Spor Kompleksi’nde yapıldı. Toplamda 50 sporcunun katıldığı, kadınlar ve erkeklerin dört dalda yarıştığı müsabakalarda büyük çekişme vardı. Müsabakaları heyecanla izleyen Başkan Mustafa Çelik de yarışma sonrası yayı eline aldı ve hedefe ok attı.

Müsabakalara katılan sporcu ve yöneticilere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Başkan Çelik, “Okçuluk sporuyla Kocasinan Belediyesi’nin ismini Türkiye çapında duyurmayı kendimize hedef olarak seçtik. Okçuluk, Peygamber Efendimiz tarafından tavsiye edilen, aynı zamanda da bir ata sporumuzdur. Eğer emek verirsek, teşvik edersek, gençlere yatırım yaparsak inanıyorum ki çok kısa sürede olimpiyat şampiyonu bile çıkarabiliriz. Müsabakalarda gençlerin azmini görünce heyecanım daha da arttı. İnşallah Kocasinan Belediyesi olarak okçuluk dalında hem alt yapının hazırlanması, hem de sporcu yetiştirilmesi konusunda elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Okçulukta, Kocasinan’ın adını Türkiye’ye duyuracağız” diye konuştu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Kayseri Okçuluk İl Temsilciliği arasında yapılan müsabakaların gerçekleşmesinde Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in en büyük katkıya sahip olduğunu belirten Okçuluk Federasyonu İl Temsilcisi Üstün Tuncer, “Sayın Başkan’a teşekkür ediyorum. Kendisi Okçuluk sporuna yatırım yapacak belki de Türkiye’deki ilk belediye başkanı olacak. Okçuluk sporunun tanıtılması ve geliştirilmesi için çok güzel bir tesis yapacak. Bugün burada dar bir alanda müsabaka yaptık ama İnşallah önümüzdeki yaz uluslararası müsabakalar bu yeni tesislerde yapılacak” şeklinde konuştu.

KKTC Okçuluk Federasyonu Başkanı Mehmet Çavuş da Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik’e kendilerine sağladığı imkânlardan dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Erkekler Klasik Yay müsabakası birincisi Kayserili sporcu Osman Ekşici, İkinci Talha Görücü ve üçüncü Onur Aktansoy’a kupa ve madalyalarını Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik verdi.

Kadınlar Klasik Yay müsabakası birincisi Kayserili sporcu Şeyda Erçalık, ikinci Berna Yolaç ve üçüncü Münevver Falyacı’ya kupa ve madalyalarını KKTC Okçuluk Federasyonu Başkanı Mehmet Çavuş verdi.

Kadınlar Makaralı Yay müsabakası birincisi Kayserili sporcu Gizem Elmaağaçlı, ikinci Merve Solakça ve üçüncü Hediye Oğultekin’in kupa ve madalyalarını de Gençlik Spor İl Müdür Vekili Mehmet Gülyuva verdi.

Erkekler Makaralı Yay dalının birincisi Kayserili sporcu Furkan Dernekli, ikinci Ali Davarcı ve üçüncü Berkan Volkan ise madalya ve kupalarını müsabakanın başhakemi Murat Kahraman’ın elinden aldı.

Ödül töreninin ardından KKTC Okçuluk Federasyonu Başkanı Mehmet Çavuş, Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Gençlik Spor İl Müdür Vekili Mehmet Gülyuva ve Okçuluk Federasyonu İl temsilcisi Üstün Tuncer’e teşekkür plaketi takdim etti.

Müsabakalar birlikte çektirilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.