Kocasinan Kaymakamlığı tarafından düzenlenen etkinlikte, ’100. Yılında Çanakkale Ruhu’ projesi kapsamında bedensel engelliler ve öğrencilere Tarihçi Ahmet Nedim Kilci tarafından konferans verildi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Merkezi tarafından düzenlenen etkinliğe Kayseri Bedensel Engeliler Derneği Başkanı Fatma Oytun, Kocasinan Kaymakamlığı yetkilileri, bedensel engelliler ve öğrenciler katıldı. Düzenlenen etkinlikte konuşan Kayseri Bedensel Engeliler Derneği Başkanı Fatma Oytun, "Biz buraya bilindiği üzere 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle geldik. Çanakkale’nin ruhu tabi ki bizler için çok önemli. Çünkü orada savaş zamanında ciddi anlamda engelli kalanlar olmuştur. Buda bizim alanımız olduğu için bu konuyu çok önemsedik. Bu konu ile ilgili buraya konuşmaya geldik. Yapılan proje bizim için çok önemli. Kayseri’de Çanakkale’nin ruhunu halkımıza anlatmak önemli bir şey. Bu konuda Kocasinan Kaymakamlığına çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Düzenlenen etkinliğe dinleyici olarak katılan bedensel engelli vatandaşlar ise, "Çanakkale bizim için büyük bir önem taşıyor. Kocasinan Kaymakamlığının sayesinde böyle güzel bir programa katıldık. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Ardından, Tarihçi Ahmet Nedim Kilci, konferansa katılanlara ’100. Yılında Çanakkale Ruhu’ projesi kapsamında Çanakkale’yi anlattı.