Eğitim sisteminde kaliteyi artırmak ve öğrencilerin başarılarını sınavlara yansıtmalarını sağlamak amacıyla Kocasinan Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) ve Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile “velilere mektup” gönderilecek.

Velilere mektup çalışmasında öğrencilerin kendilerine uygun olan şartlarda eğitim almalarını sağlamak, eğitim sistemindeki değişiklikleri velilere ve öğrencilere anlatarak sağlıklı kararlar almalarına katkı sunmakt amaçlandı.

Mektupta, çocukların eğitim ve öğretimde başarılı olmalarında çok çalışmanın yanı sıra şartlarına uygun eğitim fırsatlarından yararlanmalarını sağlamak yani yönlendirmeyi doğru yapmanın da çok önemli olduğunun altı çizildi.

Velilere ulaştırılmak üzere hazırlanan mektubun dağıtımına Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Duran ile şube müdürlerinin katılımlarıyla 20 Ekim 2014 Pazartesi günü saat 09.30’da Kocasinan ilçesi Osman Düşüngel Ortaokulunda velilere ulaştırılmak üzere hazırlanmış olan mektubun dağıtımı yapılacak.