Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, çeşitli birimlerin sunduğu hizmetlerde kullanılmak üzere 5,3 milyon lira harcama yaparak 49 araç ve iş makinesi satın aldıklarını söyledi.

Yeni alınan 39 aracın atölye binasında tanıtımını gerçekleştiren Başkan Mustafa Çelik, yeni araçlar sayesinde mahallelere daha hızlı ve daha etkin hizmet sunacaklarının altını çizerek, "4x4 kamyonetten 2, açık kasa, çift kabin pikaptan 8, mini yol süpürgesinden 8, elektrikli temizlik aracından 20 ve çekilir tip yol süpürme aracından 1 olmak üzere yeni araç aldık" dedi.

Kocasinan olarak 55 merkez mahallenin yanı sıra 60 da kırsal mahalleye hizmet verdiklerini hatırlatan Başkan Çelik, "Bu mahallelere hizmetlerimizi daha seri, daha çabuk ve daha güzel iletebilmek adına yeni aldığımız araçlarımızı hizmet filomuza kattık. Bunların içerisinde en önemlisi zorlu kış şartlarında kırsal mahallelerimizin yollarını açacak 2 bıçaklı kar küreme ve tuz serici kamyonumuz, minibüsler ve temizlik hizmetlerinde kullanacağımız araçlardır” şeklinde konuştu.

Daha önce kullanılmaya başlanılan akülü yol süpürme araçlarıyla yol ve kaldırımları aynı anda temizleyen akrobat tipi araçların da yenilerini alarak araç filosuna dahil ettiklerine dikkat çeken Başkan Mustafa Çelik, “Daha önce aldığımız akülü araçlarımızla yol ve kaldırımları aynı anda temizleyen akrobat tipi aracımızın yenilerini alarak filomuzu genişlettik ve zenginleştirdik. Bundan böyle hizmetlerimizi daha seri şekilde mahallelerimize ulaştıracağız. Satın alınan araçlarımızı kendi bütçemizden temin ettik. Birçoğunu da Devlet Malzeme Ofisi kanalıyla aldık. Nisan 2014 tarihinden itibaren alınan araçlarla birlikte bu yıl içerisindeki toplam 49 aracın maliyeti de 5 milyon 330 bin lira oldu" şeklinde bilgiler vererek sözlerini tamamladı.

Makina İkmal Müdürü Gökhan Doruk da Başkan Çelik’e araç filosuyla ilgili son durum hakkında bilgiler verdi.