Kosova Ankara Büyükelçisi Avni Spahiv, Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ü makamında ziyaret etti.

Yapılan ziyarette konuşan Vali Orhan Düzgün, "Türkiye ile Kosova arasında çok güzel kültürel bir geçmiş var. Geçmişteki bu bağlarımızı yaşatmak ve arttırmak bizim görevimiz. Bu güzel gönül birlikteliğini inşallah değişik iş kollarında sürdürürüz. Gerek işadamları düzeyinde gerekse diğer düzeylerde bu ilişkileri arttırabileceğimizi düşünüyorum. Ayrıca Kayseri 150 ülkeye 2 milyar dolara yakın ihracat gerçekleştiren bir şehrimiz" diye konuştu.

Vali Düzgün ayrıca, Kosova Büyükelçisi Spahiv’e Kayseri hakkında bilgiler verdi.

Kosova Ankara Büyükelçisi Avni Spahiv ise, "Kosova kendi mücadelesinde tabi dostlarının da desteği sayesinde bağımsızlığını kazandı. Sizler bizi çok iyi anladınız ve desteklediniz. Savaş öncesinde de yanımızda oldunuz. Yeni devlet inşasında da Türkiye bize destek verdi. Tabi Türkiye bize her alanda destek oluyor. Bu açıdan Kayseri çok köklü bir geleneğe sahip bir şehir. Kayseri’nin bu düzeyde gelişmesinden dolayı sizleri tebrik ediyoruz. Kayseri gerçekten bu konuda çok farklı bir yerde" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Orhan Düzgün, Kosova Ankara Büyükelçisine, Cumhuriyet Meydanında bulunan saat kulesini simgeleyen minyatür saat kulesi hediye etti.