Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Artırılması Projesi (KUYAP) kapsamında, İspanya’da düzenlenen etkinliğe ilişkin değerlendirmede bulundu.

KUYAP etkinliği çerçevesinde Barselona kentinde bir dizi çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Hiçyılmaz, “Bu çalışmalarda bir firmanın kendini nasıl geliştirdiği bizlere anlatıldı. Avrupa Birliği’nin bu konudaki çabaları, Türkiye’nin AB’ye uyum sağlaması bakımından bizler için örnek teşkil etmektedir. Aynı zamanda KOBİ’lerin, hem işverenlerin hem çalışanların global ekonomiye uyum sağlamaları bakımında da bu tür çalışmalar faydalı olmaktadır” dedi.

KOBİ’lerin inovasyon kullanmak suretiyle kendilerini nasıl geliştirdiklerini 2 ayrı yerde inceleme fırsatı bulduklarını ifade eden Başkan Hiçyılmaz, “Etkinlik kapsamındaki 2 önemli başarı hikayesini yerinde görme şansı elde ettik. Organik gıda satışında tek bir mağazadan zincir mağazacılığa ulaşan bir işletme ile turizm alanında elde edilen başarıyı yerinde izledik. Bu örnekler, AR-GE ve inovasyon çalışmalarının bir firmanın kendisini büyütmesi ve geliştirmesi için ne kadar önemli olduğunu ortaya koymaktadır. Önemli olan bir girişimci olarak bunu görebilmek ve uygulamaya geçirmektir” diye konuştu.

Başkan Hiçyılmaz, KUYAP etkinliği ile işveren ve çalışanların nasıl kendilerinin geliştirebilecekleri üzerinde fikir sahibi olduklarını ve AB üyelik sürecindeki Türkiye’nin ve Kayseri’nin de bu başarı örneklerine sahip olabileceğini de sözlerine ekledi.