Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.

Cumhuriyetimizin kurucusu, uygarlığa giden yolda milletimizin rehberi, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 76’ıncı yıldönümünde saygıyla andıklarını belirten Başkan Hiçyılmaz, “Atatürk’ün temel felsefesi, milletimizin sahip olduğu imkânları güçlendirmek, Türkiye’yi birlik ve beraberlik içinde çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmaktır. Herkesin en temel görevi, Atatürk’ün bu ideallerini, en ileri demokrasi bilinciyle hayata geçirmek olmalıdır” dedi.

Başkan Hiçyılmaz, mesajını şöyle sürdürdü; “Ülkemiz, temel insan hak ve özgürlüklerinin gelişmesi, hukukun üstünlüğünün sağlanması ve demokrasinin tüm kurum ve kurallarının geçerli kılınması yolunda da çok önemli mesafeler kat etmiş bulunmaktadır. Atatürk’ün genç nesillere emanet ettiği ve ‘en büyük eserim’ dediği Türkiye Cumhuriyeti, kuruluş idealine uygun olarak özgür ve müreffeh dünyanın güçlü bir ülkesi, medeni milletler camiasının saygın bir üyesi haline gelmiştir. Gelecek nesillerin de aynı şuur ve inançla bayrağı devralacaklarına ve ülkemizi daha ileri noktalara taşıyacaklarına olan inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle, yurdumuzun kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi minnet, rahmet ve şükranla anıyorum."