Kosova Ankara Büyükelçisi Avni Spahiu, Müsteşar Güner Ureya ve Kosova Kayseri Fahri Konsolosu Emin Hisarcıklıoğlu’ndan oluşan heyet, Kayseri Ticaret Odası’nı ziyaret etti.

VIP Salonda gerçekleşen ziyarette; Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ile Başkan Yardımcıları Ferhat Akmermer ve Celal Hasnalçacı, Kosova heyetini ağırladı.

İki ülke arasındaki ticarete ilişkin rakamlara vurgu yapan Başkan Hiçyılmaz, “Büyükelçi Avni Spahiu, Müsteşar Güner Ureya ve Kosova Kayseri Fahri Konsolosu Emin Hisarcıklıoğlu’nu aramızda görmekten dolayı memnuniyet duyduk. Ülkelerimiz ve şehirlerimiz arasındaki ticari ilişkilerin nasıl geliştirilebileceği konularında görüş alış verişinde bulunduk. İş adamlarımızın karşılıklı olarak ziyaretleri ve sektörel bazda ticari ilişki kurmalarını önemsiyoruz. Kayserili iş adamlarından oluşan bir heyetin Kosova’ya ziyareti bu ilişkilerin gelişmesine olumlu katkı yapacaktır” dedi.

Kosova ile Türkiye’nin dost ve kardeş iki ülke olduklarını vurgulayan Hiçyılmaz, “Tarihten gelen bağlarımızı düşündüğümüzde iki ülke arasındaki ilişkilerin daha ileri noktalara gitmesini arzu ediyoruz. Kayseri Ticaret Odası olarak, ticari ilişkilerimizin ilerlemesi anlamında elimizden gelen tüm gayreti göstereceğimizden şüpheniz olmasın” diye konuştu.

Büyükelçi Spahiu ise Kosova’nın yeni bir ülke olduğunun altını çizerek, “Ticaret Odası olarak bizleri konuk etmenizden dolayı teşekkür ediyorum. Türkiye en önemli dostumuz ve stratejik ortağımızdır. Dostlarımızın desteği ile içinden geçtiğimiz zor süreci atlattık ve bağımsızlığımızı kazandık. Ziyaretimizin amacı, ticari ilişkileri geliştirmek ve yatırım imkânlarını araştırmaktır. Kayserili iş adamlarını ülkemizde yatırım yapmaya davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

Ziyarette kısa bir konuşma yapan Kosova Kayseri Fahri Konsolosu Emin Hisarcıklıoğlu da iki ülke arasındaki ilişkilere vurgu yaptı. Ziyaret programı karşılıklı plaket ve hediye takdimi ile sona erdi.