Kayseri Ticaret Odası, üyelerinin SRC belgelerine ilişkin daha avantajlı hizmet alabilmeleri amacıyla sürücü kursları ile protokol gerçekleştirdi. Yapılan protokolle, ODY (Orta Düzey Yönetici) ve ÜDY (Üst Düzey Yönetici) belgesi alımlarında KTO üyelerine yüzde 30’a varan indirim sağlandı.

VIP salonda gerçekleşen protokol törenine, Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Başkan Yardımcıları Ferhat Akmermer ve Celal Hasnalçacı ile Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Bahri Coşkun ile ilgili eğitim kurumlarının temsilcileri katıldı.

Törenin açılışında konuşan Başkan Hiçyılmaz, Oda üyelerine yönelik olarak yaptıkları her hizmette olduğu gibi yapılan bu protokol ile de üyelerin menfaatlerini ön planda tuttuklarını belirterek, “ODY veya ÜDY belgesi almak isteyen; kamyonet, kamyon, panelvan, minibüs, otobüs, çekici ve benzeri ticari araç kullanan üyelerimiz, yüzde 30’a varan oranda avantajlı olacaktır” dedi.

Başkan Hiçyılmaz, SRC belgeleri ile ilgili sınavların Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın, Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü’ne bağlı bölge müdürlükleri eliyle yapıldığını hatırlatarak, “İlimizde ODY ve ÜDY belgesi almak isteyen üyelerimiz Ankara ya da Sivas Bölge Müdürlüğü’nde sınava girmek zorunda kalmaktadırlar. Sınavların ilimizde yapılması için ilgili bakanlık nezdinde girişimlerimizi sürdürüyoruz” dedi.

Başkan Hiçyılmaz, protokol töreni sırasında AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel ile bir telefon görüşmesi yaparak konuyu aktardı ve ilgili sınavların Kayseri’de de yapılması için girişimde bulundu.

Milletvekili Karayel’in, konuyla ilgileneceğinin sözünü verdiğini ifade eden Hiçyılmaz, “Ticari araç kullananların ihtiyaç duyduğu belgelerle ilgili sınavın ilimizde yapılması konusunda çalışmalarımız sürecek” diye konuştu.

Törende; Başkan Hiçyılmaz’la birlikte, Göçmen Eğitim Kurumları Sahibi Mehmet Göçmen, Şelale Eğitim Kurumu Müdürü Salih Ceran ve Mesut Uçan Özel Eğitim Kurumları Sahibi Mesut Uçan protokole imza attılar.