Kayseri Ticaret Odası, İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile yürütülen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi programı kapsamında başarılı olan kursiyerlere düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Meclis salonunda düzenlenen sertifika törenine; KTO Başkanvekili Celal Hasnalçacı ile İŞKUR ve KOSGEB yetkilileri ve kursiyerler katıldı.

Sertifika töreninin açılışında konuşan Başkanvekili Celal Hasnalçacı, yürüttükleri tüm faaliyetlerde olduğu gibi eğitim çalışmalarına da büyük önem verdiklerini belirterek, “Bu sebeple sektörün ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak, KOSGEB ve İŞKUR ile ortaklaşa “Uygulamalı Girişimcilik” kurslarını düzenliyoruz. İlk kursumuzu 21, ikincisini 22 kursiyerimiz tamamlayarak başarılı oldular ve sertifikaları aldılar. Eğitimlerimiz 3 ayrı kurs programı ile devam etti. Toplam 75 kursiyerden 62’si, yani sizler başarılı oldunuz ve sertifika almaya hak kazandı” dedi.

Ülke ekonomisinin kalkınması, kısa vadede gelişmiş ilk 10 ekonomi arasında yer alması açısından girişimcilik ruhunun tabana yayılması gerektiğini vurgulayan Başkanvekili Hasnalçacı, “Türkiye ekonomisini bugünlere girişimcilerimiz getirdi. Türkiye’yi çok daha iyi yerlere taşımak da yine girişimcilerimizin elinde olacaktır. Unutmayalım ki, bir ülke girişimcileri kadar güçlüdür. Çünkü girişimcilik yüzyılında yaşıyoruz ve girişimcilik, zenginlik demektir. Zenginleşmek isteyen bir ülke girişimci sayısını arttırmak zorundadır. Sovyet cumhuriyetleri tek bir kurşun yemeden çöktü. 2. Dünya savaşından sonra Almanya ve Japonya girişimcileriyle ayağa kalktı. Biz de girişimcilik konusunda üzerimize düşenin fazlasını yapmak zorundayız. 3 milyona yakın girişimcimiz var. Ama hala yeterli değil. 120 milyonluk Japonya’nın girişimci sayısı 6 milyon. Bizim de girişimci sayımızı hızla artırmamız gerekmektedir” diye konuştu.

Kayseri’nin ve 7 milyar dolar olan 2023 yılı ihracat hedefine ulaşması için girişimciliğin büyük önem taşıdığını ifade eden Hasnalçacı, “Girişimcilik, şehrimizin ve ülkemizin kalkınması açısından büyük önem arz etmektedir. Özellikle 2023 yılı hedeflerine ulaşabilmemiz açısından aramızda bulunan siz değerli girişimci adaylarımız gibi yüzlercesinin varlığı bizim için önemlidir” ifadelerini kullandı.

Kurs programımızı başarı ile tamamlayan kursiyerleri kutlayan Hasnalçacı, “Müjdeli haberi de paylaşmak istiyorum. Gelen yoğun talepler üzerine Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin 6 ve 7’inci etaplarını Kasım sonu ve Aralık ayı başında başlatacağız. Bu kurs programını ortaklaşa yürüttüğümüz İŞKUR ve KOSGEB yetkilileri ile Uzman Eğitimci Dr. Mithat Altuntaş’a teşekkür ediyorum” dedi.

İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Ebubekir Güngör’ün yaptığı kısa konuşmanın ardından başarılı kursiyerlerin sertifikaları takdim edildi.