Kayseri Uluslar arası Öğrenci Derneği (KUDER), Kayseri’de eğitim hayatını devam ettiren Nijerli öğrencilere yönelik tanıtım gecesi düzenledi.

KUDER dernek merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte Nijerli öğrenciler Nijer mutfağına ait yemekleri katılımcılara ikram ettiler. Daha sonra Nijer’in tarihi, kültürü, ekonomisi, coğrafi özellikleri ve dini yapısı Nijerli öğrenciler tarafından anlatıldı.

KUDER Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Bulut; "KUDER olarak özellikle İslam aleminin birbirini daha iyi tanıması ve ümmet birliğinin oluşturulması için daha önceki dönemlerde birçok ülkenin tanıtımını yaptık. Bu haftaki ülkemiz Nijer oldu. Öğrenci kardeşlerimiz ülkelerini çok güzel bir şekilde anlattılar. Bugün bir kez daha çok yakından şahit olduk ki tek çare İslam toplumlarının kendi birliğini oluşturması. Aksi takdirde zulüm ve sömürü devam edecek, kan ve gözyaşının akıtıldığı coğrafyalar hep Müslüman coğrafyaları olmaya devam edecek. Biz KUDER olarak bu birlikteliğin oluşturulması için üzerimize düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Kayseri’de eğitim görürken yolu derneğimize düşen her öğrenciye ırk, renk, dil ve coğrafya farkı gözetmeksizin " Biz Bir Milletiz " şuurunu kazandırmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

KUDER eğitim sorumlusu Müslim Yalçın ise "Kayseri’de 70 farklı ülkeden yaklaşık 2000 misafir öğrenci eğitim-öğretim hayatını devam ettiriyor. Biz KUDER olarak "İnananlar ancak kardeştir." ayetinin hükmünce ve Osmanlının varisi olmanın şuuruyla ilim muhaciri kardeşlerimize ENSAR olmaya gayret ediyoruz.Bu bağlamda eğitim faaliyetleri daha da önem kazanıyor. Dernek merkezimizde başta Türkçe ve İslami seminerler olmak üzere yaklaşık 40 alanda eğitim etkinlikleri düzenliyoruz. Yabancı dil seminerleri ve sportif faaliyetler ile öğrencilerimizin her anlamda donanımlı yetişmelerine ortam hazırlamaya çalışıyoruz. Şehir içi ve şehir dışı birçok gezi düzenleyerek öğrencilerimizi Anadolu’nun tarihi ve doğal güzellikleri ile tanıştırıyoruz. Gıda,barınma,rehberlik ve burs imkanları ile ilim muhaciri kardeşlerimizin ülkemizde en iyi şekilde eğitim-öğretim görmelerine yardımcı olmaya gayret ediyoruz.Bütün bu faaliyetlerimize maddi ve manevi anlamda destek olan Kayseri halkına KUDER olarak şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.